Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 παρουσία ενηλίκου: Η πρόταση του Καμμένου

Συμφωνει η αντιπολίτευση, στα 16 έτη προτείνει το ΚΚΕ!

Πρόταση για χορήγηση άδειας διπλώματος οδήγησης στην ηλικία των 17 ετών κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ο ανήλικος να συνοδεύεται από ενήλικο άτομο.
«Το όριο ηλικίας για την απόκτηση διπλώματος πρέπει να κατέβει από τα 18 στα 17 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι τον ανήλικο οδηγό θα συνοδεύει, στο αυτοκίνητο, ενήλικος κάτοχος διπλώματος οδήγησης» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την υφυπουργό Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη να δηλώνει πως η πρόταση την βρίσκει σύμφωνη.
Με την πρόταση αυτή έδειξαν να συμφωνούν επί της ουσίας οι περισσότεροι εισηγητές της αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο π��ς θα ήθελαν να δουν το θέμα διεξοδικά και δη «σε μία οργανωμένη συζήτηση και εν συνεχεία να το θεσμοθετήσουμε με την κανονική διαδικασία». Μάλιστα, το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της χορήγησης διπλώματος από τα 16.
Τι θα γίνει με επαγγελματικά στρατιωτικά διπλώματα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επίσης απάντησε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, που του άσκησε κριτική ότι δεν απαντά στις ερωτήσεις που του καταθέτουν στην Βουλή, όπως για παράδειγμα για το θέμα της μη αναγνώρισης σε πολιτικά των στρατιωτικών επαγγελματικών διπλωμάτων οδήγησης ώστε οι έφεδροι στρατιώτες–οδηγοί με την λήξη της θητείας τους έχουν ένα επαγγελματικό δικαίωμα.
Ο κ. Πάνος Καμμένος εξήγησε ότι με την μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 9 μήνες, εάν κανείς υπολογίσει ότι οι 45 ημέρες «φεύγουν» στο Κέντρο Κατάταξης, μετά 4 μήνες ακολουθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης, ουσιαστικά η «οδηγική» εμπειρία ενός στρατιώτη-οδηγού οχήματος 5ης κατηγορίας είναι μόλις ένα μήνα. Αυτό, όπως είπε, δεν αποτελεί ικανό χρόνο.
Πρότεινε όμως, με την ανανέωση του ΚΟΚ να γίνεται η αναγνώριση των στρατιωτικών διπλωμάτων οδήγησης και χειριστών μηχανημάτων σε πολιτικά επαγγελματικά στους στρατιώτες βραχείας θητείας. Ο κ. Καμμένος είπε πως στους στρατιώτες μ�� ειδικότητα οδηγού ή χειριστών μηχανημάτων, που τους έχουμε ανάγκη για την εξυπηρέτηση των έργων της ΜΟΜΑ, θα παρέχεται η δυνατότητα μετά την λήξη της υποχρεωτικής τους θητείας, να παρατείνουν για δυόμιση ή τρία χρόνια την θητεία τους ως οπλίτες βραχείας θητείας και μετά την λήξη αυτής της θητείας τους να αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης των στρατιωτικών διπλωμάτων τους ως πολιτικά επαγγελματικά διπλώματα.
Οι δύο υπουργικές τροπολογίες του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων για το «ξεμπλοκάρισμα» των εξετάσεων οδήγησης όσο και της ανανέωσης μέχρι το 2017, συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν λήξει εργαζομένων στην ΡΑΕ, ψηφίσθηκαν με ευρεία πλειοψηφία και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, άσκησαν έντονη κριτική στον υπουργό και την κυβέρνηση για το ότι όχι μόνο καθυστέρησαν αδικαιολόγητα να φέρουν τις τροπολογίες αυτές αλλά και για μικροπολιτική καθώς την ίδια τροπολογία για την επανέναρξη των εξετάσεων για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης την απέρριπταν όταν την κατέθεταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top