Νέα ΡΟΥΚΕΤΑ από την Ντέλια: Οι Έλληνες έπαθαν αλλά δεν έμαθαν – Πάρτε νέα μέτρα!

«Η Ελλάδα το 2014 είχε μπει σε φάση ανάπτυξης αλλά οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν το 2015»

Νέα ΡΟΥΚΕΤΑ από την Ντέλια: Οι Έλληνες έπαθαν αλλά δεν έμαθαν – Πάρτε νέα μέτρα!
«Χρειάζεται μια ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, το οποίο είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο» τόνισε η Ντέλια Βελκουλέσκου μιλώντας στον συνέδριο του Economist.
Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο κουαρτέτο παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει έναν μακρύ δρόμο αλλά μας κούνησε το δάκτυλο λέγοντας ότι «οι Έλληνες δεν έμαθαν από τα παθήματά τους και μια νέα κρίση εμπιστοσύνης ξέσπασε το 2015».
Μάλιστα, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως το 2014 η Ελλάδα είχε μπει σε φάση ανάπτυξης «αλλά οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν το 2015 κι έτσι οδηγηθήκαμε σε μια δεύτερη ελληνική κρίση».
Η ίδια, άφησε να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ δεν κάνει πίσω όσον αφορά το χρέος: «Έχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής -πριν το 2018- εφαρμογή των μέτρων για το χρέος, αλλά χρειάζεται να εκτιμήσουμε αν τα μέτρα που προτείνονται είναι σύμφωνα με την ανάλυσή μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αν όχι, θα πρέπει να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα που θα τη διασφαλίζουν».
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα ως «φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους που αυξάνουν τα ρίσκα της αποτυχίας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top