Γεννηματά: Ο Τσίπρας απέτυχε – Ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει σχέση με την Αριστερά

Εκλογικός νόμος: Σπάσιμο περιφερειών, απλή αναλογική και παραμονή του 3%

Γεννηματά: Ο Τσίπρας απέτυχε – Ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει σχέση με την Αριστερά

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία αποκάλυψε –μιλώντας στον ΑΝΤ1- ότι είχε προτείνει πέρυσι στον Τσίπρα την αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τυχοδιωκτισμό.

«Γιατί δεν έκανε την αλλαγή του εκλογικού νόμου πέρυσι ο κ. Τσίπρας; Όταν είχαμε πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι αρχηγοί, τότε που είχε 250 βουλευτές που στήριζαν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, του είχα πει να δεσμευτεί ότι δεν θα πάει σε εκλογές και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Γιατί δεν το έκανε;» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τσίπρας πήρε την ευθύνη, πήγε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο και απέτυχε. Δεν αποτελεί μέρος της λύσης» τόνισε και πρόσθεσε με αιχμές πως «ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά».

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης ως αντιπερισπασμό: «Εγώ στο αυριανό ραντεβού με τον κ. Τσίπρα θα πάω να ακούσω. Να μάθουμε επιτέλους τι σχεδιάζει. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται συνταγματικά θέματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση, τα χρησιμοποιεί ως πυροτέχνημα για να μη συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα».

«Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, η κυβέρνηση είναι σαν σούπερ μάρκετ: απ’ όλα έχει το πανέρι! Ο καθένας βγαίνει και εκφράζει και μια άποψη» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τις δικές της προτάσεις, η κα Γεννηματά υποστήριξε πως από την περίοδο που ήταν υπερνομάρχης υποστήριζε την απλή αναλογική, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών αλλά και την παραμονή του ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή. Παράλληλα, τάχθηκε κατά της ψήφου στα 17 ενώ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να συμφωνηθεί ένα μικρό μπόνους για το πρώτο κόμμα εάν πετύχει ποσοστό άνω του 40-42%.

Τέλος, η κα Γεννηματά άσκησε κριτική και στη ΝΔ, επισημαίνοντας πως ήταν μεγάλο λάθος που ζήτησε εκλογές πριν τελειώσει η αξιολόγηση και επεσήμανε πως η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και «κυβέρνηση εθνικής γραμμής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top