Δένδιας: Η μπάλα μακριά από τον Τσίπρα για να μην συζητάμε τα οικονομικά

Κατηγόρησε για αποπροσανατολισμό την κυβέρνηση

Για αποπροσανατολισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα στον Βήμα 99,5. «Θεωρούμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της κουβέντας προσχηματικό. Πετάμε την μπάλα μακριά για να μη συζητάμε τα οικονομικά. Ως ΝΔ συζητάμε πολύ περιορισμένα πράγματα, όπως είναι η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών» τόνισε ο Ν. Δένδιας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προέβλεψε ότι δεν θα συγκεντρώσει τις 200 ψήφους η κυβέρνηση στη Βουλή για να ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο. «Δεν θα συγκεντρώσει τίποτε, διότι στο τέλος θα καταφέρει αυτό που ήδη έχει σαν σπέρμα υπάρχει, να τους έχει προκαλέσει όλους και να τους έχει φέρει απέναντι. Με κουτοπονηριές δεν πας μπροστά στη ζωή» ανέφερε, ενώ επισήμανε επίσης ότι ούτε το 2009 ούτε το 2014 παρά την διαγραφόμενη ήττα, η κυβέρνηση ΝΔ (ή υπό τη ΝΔ) άλλαξε τον εκλογικό νόμο.
Κριτική άσκησε ο κ. Δένδιας και στον τρόπο χειρισμού από την κυβέρνηση της συνταγματικής αναθεώρησης. «Το κύριο πρόβλημά μας δεν είναι το Σύνταγμα. Πρέπει να το συζητήσουμε, αλλά σε ένα επίπεδο ευρύτερης συναίνεσης και με τολμηρές αλλαγές που θα κάνουν το Σύνταγμα ένα μικρό κείμενο, περιορισμένο κείμενο, διότι ήδη είναι ένα μεγάλο, κείμενο. Να έχει απλώς τις βασικές ρυθμίσεις και να αφήσει τον κοινό νομοθέτη να ρυθμίσει τα περαιτέρω. Εμείς προσπαθούμε να μετατρέψουμε το Σύνταγμα σε ρυθμιστή των πάντων, αλλά δεν είναι Σύνταγμα αυτό» υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top