ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Η Κομισιόν παγώνει τα κονδύλια για την Ελλάδα! Το παρασκήνιο του θρίλερ

Προσεκτική διάψευση της είδησης από τις Βρυξέλλες

Θρίλερ για γερά νεύρα βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με το αν «παγώνει» ή όχι η καταβολή χρημάτων προς την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τουλάχιστον έως τις 21 Ιουλίου!
Σύμφωνα με το New Europe την σχετική απόφαση έλαβαν οι υπηρεσίες της Κομισιόν εξαιτίας της υπό εξέλιξη διαδικασίας διερεύνησης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας, για το αν υπάρχει «καρτέλ» κατασκευαστι��ών εταιρειών στα έργα.
Δημοσιεύει μάλιστα εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν που υπογράφει ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Βάλτερ Νtέφαα, σύμφωνα με το οποίο η διαδικασία παγώματος έχει αρχίσει από τις 17 Ιουνίου, αλλά θα ανακοινωθεί επίσημα μετά το τέλος του ταξιδιού του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα!
Σε μία τέτοια περίπτωση θα παγώσουν όλες οι πληρωμές για τα προγράμματα 2014-2020 του ΕΣΠΑ προς την Ελλάδα, γεγονός που με τη σειρά του, σε μία οικονομία που βρίσκεται ακόμα σε ύφεση, θα έχει περαιτέρω αρνητικές συνέπειες, πέρα από την καθυστέρηση που αναγκαστικά θα υπάρξει στην υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.
new europe frozen  funds.jpg

Η Κομισιόν πάντως προχώρησε σε μία προσεκτική διάψευση, στην οποία όμως δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο για το μέλλον:
"Δεν σχολιάζουμε διαρροές εγγράφων. Είμαστε φυσικά ενήμεροι για την υπόθεση. Αυτή είναι πρώτα και κυρίως μία ερώτηση για τις ελληνικές αρχές, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί σε Δελτίο Τύπου της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Όσο αφορά την χρηματοδότηση από την Ε.Ε. είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την απαραίτητη δράση από την στιγμή που τα γεγονότα είναι επιβεβαιωμένα. Δεν είμαστε εκεί ακόμα" .
Υπουργείο Οικονομικών: Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται αλλά αν χρειαστεί θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις
Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:
"Αναφορικά με διαρροές που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα σχετικά με την φημολογούμενη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και τ�� πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.
2. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.
3. Ως εκ τούτου, τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση".
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top