Στο πλευρό του Τσίπρα ο Γιούνκερ: «Ανόητη η περσινή επιθυμία κάποιων για Grexit»

«Ο Τσίπρας κάνει όσα έχει υποσχεθεί

​Την ικανοποίησή του για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της κοινή συνέντευξης Τύπου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κομισιόν για την στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας ότι η σχέση της χώρας με τον κ. Γιούνκερ είναι μια ειλικρινής σχέση φιλίας που δοκιμάστηκε και σφυρηλατήθηκε σε δύσκολες στιγμές.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του για τη δεύτερη αξιολόγηση και τα εργασιακά, τονίζοντας πως «η ανάκαμψη δεν μπορεί να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας».

«Ακούγονται διάφορες απόψεις από την πλευρά των πιστωτών που προσκρούουν στο ευρωπαϊκό εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο», είπε ο Α. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας πως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είναι ένθερμος υποστηρικτής της άποψης πως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Δεν πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της κατεδάφισης κοινωνικών δικαιωμάτων», είπε.

Γιούνκερ: «Ανόητη η περσινή επιθυμία κάποιων για Grexit»

Παίρνοντας το λόγο ο Ζ. Κ. Γιούνκερ για μια ακόμα φορά εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας:

«Θεωρώ ανόητη την περσινή επιθυμία κάποιων για Grexit. Η Ελλάδα προσπαθεί όχι για να καταβάλει κάποιο τίμημα στις Βρυξέλλες αλλά για το μέλλον των επόμενων γενεών. Ο κ. Τσίπρας τη��εί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την αποδοχή της προσφοράς μου ύψους 35 δισ. πέρσι για την πραγματική οικονομία», είπε.

Αναφερόμενος στα εργασιακά υπογράμμισε πως υπ��ρχει συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Επιτροπής, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διαμορφώσει μια πρόταση με την οποία θα είναι σύμφωνος και ο ίδιος.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τέλος εξήρε για μια ακόμα φορά την αποφασιστικότητα, το κουράγιο και το θάρρος του ελληνικού λαού που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, ώστε να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ.

«Κομίζω ένα μήνυμα ελπίδας: Η Ελλάδα έχει περάσει ένα σημαντικό καβο και μπορεί πλέον να μπει στον σωστο δρόμο. Η Κομισιόν είναι φίλη της Ελλάδας και θα σταθεί στο πλευρό της χώρας σας», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top