Ρέγκλινγκ σε Τσακαλώτο: Σας δίνουμε δάνεια με επιτόκιο κάτω του 1% - Θέλουμε να σας βοηθήσουμε

Συναντήθηκε και με τον Γιάννη Στουρνάρα ο επικεφαλής του ESM

Ρέγκλινγκ σε Τσακαλώτο: Σας δίνουμε δάνεια με επιτόκιο κάτω του 1% - Θέλουμε να σας βοηθήσουμε

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία» είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο επικεφαλής του ESM ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των 7,5 δισ. ευρώ και τόνισε πως το Ταμείο Σταθερότητας θα συνεχίσει να παρέχει δάνεια προς την Ελλάδα με πολύ ευνοϊκούς όρους, αν και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αβεβαιότητα των δημοσιονομικών μεγεθών.

Όπως εξήγησε, «το επιτόκιο των δανείων του ESM βρίσκεται κάτω του 1%, ενώ η περίοδος ωρίμανσης των ομολόγων ανέρχεται στα 32 έτη».

155030.jpg
Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Ρέγκλινγκ κατέστησε σαφές ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να σεβαστούν πως ο στόχος ανέρχεται στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.

O κ. Τσακαλώτος, από την πλευρά του, είπε ότι ευχαρίστησε τον Ρέγκλινγκ τόσο για τη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και στη συζήτηση για το χρέος στις 24 Μαΐου στο Eurogroup και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε ότι η συζήτηση πρέπει να συνεχιστεί. Ουσιαστικά θα έχουμε δυο παράλληλες διαδικασίες, μια για το χρέος και μία για τα προαπαιτούμενα. Στόχος μας είναι μέχρι τέλος του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί και οι δυο διαδικασίες με επιτυχία».

Ο επικεφαλής του ESM συναντήθηκε νωρίτερα και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Δείτε ακόμη:

Καφέ βαρύ γλυκό ήπιε ο Τσακαλώτος: Έφερε τα χρήματα ο Ρέγκλινγκ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top