Θύελλα κατά Πολάκη και από την Ένωση Εισαγγελέων: «Να δώσει ονόματα ή να ανακαλέσει»!

Ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού ο πρόεδρός της Δ. Ασπρογέρακας - Πρώτη ανάρτηση 11.21

Την εντονότατη αντίδραση και της Ένωσης Εισαγγελέων, διά του προέδρου της Δημήτρη Ασπρογέρακα, προκάλεσαν οι δηλώσεις Πολάκη κατά των δικαστικών λειτουργών συνολικά, για τους οποίους ανέφερε ότι μεγάλο μέρος εμπλέκεται σε παραδικαστικά κυκλώματα, αν και προσπάθησε εν μέρει να «μαζέψει» τα όσα υποστήριξε αρχικά, σε νέα δήλωσή του χθες.
«Η ανάκληση ��α ήταν μια γενναία πράξη. Ζητάμε αυτή την ανάκληση για την αποκατάσταση της τιμής του δικαστικού σώματος στα μάτια της κοινωνίας. Διεκδικούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε αξιοπρεπείς και έντιμοι, μακριά από τέτοιες σκιές. Δεν αξίζει στους εισαγγελείς αυτή η βαριά σκιά» τόνισε ο κ. Ασπρογέρακας, μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή «Καλημέρα» του Σκάι.
«Ο κ. υπουργός συμμετέχει σε ένα υπουργικό συμβούλιο, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Είναι δυνατόν να ανακαλύπτει καθημερινά τέτοια φαινόμενα και να μην απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Όσοι προανέφερα είναι αρμόδιοι να δώσουν τη λύση. Επίσης έπρεπε να παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση για να κριθεί η υπόθεση; Είναι ��αριά η καταγγελία και χρήζει άμεσης διερεύνησης. Την Τρίτη το πρωί ο κ. υπουργός έχει υποχρέωση να παραθέσει όλα αυτά τα στοιχεία για το παραδικαστικό. Να δώσει ονόματα, υποθέσεις, ό, τι έχει στα χέρια του» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων ανέφερε σχετικά με την παρέμβαση του πρωθυπουργού που ζητά: «Ζήτησε η Ένωση Δικαστών την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Ένωση Εισαγγελέων ζητά την παρέμβαση του πρωθυ��ουργού. Είναι απλό. Το Σύνταγμά μας ορίζει τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία. Η εκτελεστική στρέφεται ευθέως κατά της δικαστικής. Αντιλαμβάνεστε πόσο σκληρό είναι αυτό; Και είναι πολλοί λέει; Ποιοι είναι αυτοί; Τι εννοεί; Όλοι; Τι είναι αυτό το νέο αίμα; Σε όσους αρέσκονται σε ιατρικούς όρους, εννοεί πως το παλιό είμαι μολυσμένο. Είναι βαριά κατηγορία. Δεν έχει δώσει κανείς το δικαίωμα χωρίς στοιχεία, χωρίς απτές αποδείξεις να στρέφεται κατά των δικαστικών λειτουργών».
Ο κ. Ασπρογέρακας πρόσθεσε: «Είναι γνωστό ότι τους υπουργούς διορίζει και παύει ο πρωθυπουργός. Άρα εκείνος έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει την ανάκληση της δήλωσης. Δεν έχουμε καμία διάθεση επίθεσης προς την κυβέρνηση». Υποστήριξε ακόμα ότι η νέα δήλωση Πολάκη μόνο διορθωτική δεν ήταν. «Η νεότερη δήλωση είναι χειρότερη από την πρώτη, γιατί επιβεβαιώνει την πρώτη. Τι θα πει τιμώ κάθε δικαστικό που κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του; Όλοι κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους. Βεβαίως θα δώσει την Τρίτη όσα στοιχεία έχει και θα φανεί ποιος έχει δίκιο. Το κακό όμως έχει γίνει. Οι εντυπώσεις έχουν δοθεί και πλήττουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης κι έτσι πλήττεται η ουσία της Δημοκρατίας».
Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει την αλήθεια:
«Αναμένουμε πως ο κ. υπουργός θα καταθέσει όποια στοιχεία έχει. Και το κυριότερο: Θα δούμε μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης τι θα προκύψει. Καμιά σκιά πάνω από τη Δικαιοσύνη. Δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα. Ό, τι υπάρχει πρέπει να διερευνάται. Όταν ανακαλύπτεις καθημερινά καταστάσεις τέτοιες και το λες δεύτερη φορά, πρέπει και να το αποδείξεις. Το να το κρατάς στα συρτάρια σου δεν έχει νόημα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top