Μητσοτάκης: Είναι μεγάλη μαγκιά να επιλέγεις να είσαι αγρότης

Βράβευσε δύο νέους αγρότες που πρώτευσαν σε διαγωνισμό του ΕΛΚ

Νέους αγρότες που πρώτευσαν σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΕΛΚ βράβευσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη συνομοσπονδία των Πορτογάλων αγροτών και την οργάνωση των Ισπανών αγροτών και ο κ. Μητσοτάκης βράβευσε τους Θοδωρή και Γιώργο Βασιλόπουλο.
Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό μετείχαν 200 υποψήφιοι από 17 χώρες της Ε.Ε και οι δύο νέοι αγρότες εφάρμοσαν μια καινοτόμο μέθοδο συλλογής ελαιοκάρπου που έκανε την εργασία τους πιο αποδοτική και το προϊόν τους περισσότερο ανταγωνιστικό.
Και οι δύο είναι από το νομό Ηλείας που είχε πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.
«Με πολύ μεγάλη χαρά σας παραδίδω το βραβείο του 3ου διαγωνισμού του Ε.Λ.Κ. για καινοτόμα αγροτική παραγωγή», είπε απευθυνόμενος στους βραβευθέντες ο κ. Μητσοτάκης και επικρότησε την απόφασή του να παραμείνουν στον τόπο τους, να επενδύσουν στην ελληνική γη και τα προϊόντα τα οποία παράγει, μια κι η ελιά είναι μια εμβληματική καλλιέργεια για την ελληνική γεωργία.
«Πρέπει να σας πω - και ελπίζω να μην ακουστεί άσχημα αυτό - ότι είναι μεγάλη μαγκιά να μπορείς να επιλέγεις να κάνεις αυτήν τη δουλειά. Πόσο μάλλον, όταν έχεις τη δυνατότητα ταυτόχρονα και να καινοτομείς και να μπορείς να μειώνεις το κόστος παραγωγής. Και ακριβώς με αυτό το βραβείο, θέλουμε να αναγνωρίζουμε ως Ε.Λ.Κ.: την καινοτομία την οποία καταφέρατε και εισάγατε στον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται οι ελιές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:
«Πιστεύω με αυτόν τον τρόπο να δείξετε και το σωστό δρόμο, ενδεχομένως και σε πολλούς άλλους παραγωγούς, οι οποίοι, είμαι απολύτως σίγουρος, ότι με το που θα μάθουν καλύτερα, πώς δουλεύει η δική σας καινοτομία, θα σπεύσουν να σας αντιγράψουν. Οπότε θα πρέπει να είστε και σεις στην πρώτη γραμμή, να καινοτομείτε συνέχεια, ώστε τα προϊόντα σας να είναι ολοένα και πιο ανταγωνιστικά».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top