ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποχαιρετούν την Τζο Κοξ

Συλλυπητήρια μηνύματα για την πολιτικό που έφυγε άδικα

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποχαιρετούν την Τζο Κοξ

​Η δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ συγκλονίζει τον κόσμο. Τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην οικογένεια της άτυχης πολιτικού η οποία δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τον 52χρονο Τόμι Μουρ, στην βιβλιοθήκη Μπίρστολ, κοντά στην πόλη Λιντς στην κομητεία του Γιορκσάιρ πέφτουν "βροχή" στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Σήμερα Παρασκευή ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, ενώ την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης διέκοψε την ομιλία του στην Ακρόπολη και αναφέρθηκε στην τραγωδία που σόκαρε την Αγγλία λίγες ημέρες πριν το Grexit.

«Η δολοφονία της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζο Κοξ, είναι ένα γεγονός που συγκλονίζει ολόκληρη τη δημοκρατική Ευρώπη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «η Τζο Κοξ αφιέρωσε τη ζωή της στη δράση για τα δικαιώματα των προσφύγων και την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που υπέστησαν τις συνέπειες του πολέμου και της προσφυγιάς, καθώς είχε διατελέσει στέλεχος ανθρωπιστικών οργανώσεων».

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Τζο Κοξ. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο Εργατικό Κόμμα, στη μάχη που δίνει ενάντια στις δυνάμεις του ακραίου συντηρητισμού και του φανατισμού. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους και όλες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ αναφέρουν ότι «αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος της Μ. Βρετανίας και μητέρας δύο παιδιών Τζο Κοξ. Η δολοφονική επίθεση ήταν μια πράξη μίσους και μισαλλοδοξίας σε βάρος της Ανθρώπινης ζωής και της Αξιοπρέπειας, ένα δολοφονικό χτύπημα κατά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια της βουλευτού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top