Γεροβασίλη: Απευχόμαστε το Brexit – Θα μας βλάψει σοβαρά

"Ελπίζω να μην είναι αργά για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης"

Γεροβασίλη: Απευχόμαστε το Brexit – Θα μας βλάψει σοβαρά

​«Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit, την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα». Αυτό σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην εφημερίδα «Επένδυση» για το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

«Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που θα είχαν η έκπτωση των δημοκρατικών αξιών και η δογματική επικράτηση των πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της Ένωσης», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη επισημαίνοντας πως αντί για επέκταση της ευρωπαϊκής ολοκλ��ρωσης στη βάση ενός κοινού οράματος για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, παρατηρούνται φυγόκεντρες τάσεις και η αναβίωση του εθνικισμού σε μία πολύπαθη από τις εθνικές εχθρότητες ήπειρο.

«Πέρα από τα άμεσα φαινόμενα οικονομικής αστάθειας, ένα ενδεχόμενο διαζύγιο με τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να ανοίξει παρόμοιες συζητήσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στα όργανα της Ένωσης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top