ΑΔΕΙΑΣ��Α Πολάκη από Παρασκευόπουλο: «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

Δένδιας και Τασούλας ζήτησαν την παραίτησή του

ΑΔΕΙΑΣΜΑ Πολάκη από Παρασκευόπουλο: «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

​Τον Π. Πολάκη άδειασε μεγαλοπρεπώς σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, μετά από τις δηλώσεις του πρώτου, ότι το δικαστικό σώμα χρειάζεται ανανέωση, καθώς πολλοί δικαστές εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Ερωτηθείς λοιπόν σήμερα από τον βουλευτή της ΝΔ, Μ. Βορίδη για το ποια είναι η άποψή του για όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εμπιστεύεται και τιμά την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς στην συντριπτική τους πλειονότητα. Μπορεί να μην υπάρχει οποιαδήποτε κατηγορία χωρίς μεμονωμένες εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως αυτές ελέγχονται θεσμικά. Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη είναι εξίσου απόλυτη και η προσήλωσή μου στην ανάγκη της παρρησίας της. Η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη είναι πλήρης…».

Έσπευσε μάλιστα να… «καλύψει» εν μέρει τον κ. Πολάκη, λέγοντας πως τα όσα είπε δεν συνδέονται με πρόσωπα.

«Η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε πρόσωπα οπότε μπορεί να είναι δυσφήμιση…» , είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε ο κ. Πολάκης «θεσμική κριτική».

Παίρνοντας αμέσως μετά το λόγο ο Μ. Βορίδης σημείωσε πως η απάντηση του Ν. Παρασκευόπουλου, αφήνει «οικτρά έκθετο τον κ. Πολάκη» και συνέχισε:

«Ο αναπληρωτής υπουργός όμως δεν είναι πολίτης που μιλά με παρρησία… έρχεται υπουργός και μιλάει για χώρο ευθύνης σας για δικαστές κι εσείς λέτε τιμάμε και σεβόμαστε το δικαστικό σώμα και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη; Μήπως ξέρει κάτι ο Πολάκης και πρέπει να μας πει ονόματα; Και εάν ο κ. Πολάκης δεν σας πει θα τον φωνάξει ο Πρωθυπουργός να τον στείλει σπίτι του; Σας περιμένουμε…»

Στο ίδιο πνεύμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, ο οποίος από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να παραιτηθεί.

«Κύριε υπουργέ έχετε μία ευκαιρία να μην υπαχθείτε σε αυτόν τον κανόνα, να τιμήσετε και την ελληνική Δικαιοσύνη και τον εαυτό σας με την παραίτηση σας αν δεν παραιτηθεί μέχρι απόψε το βράδυ ο Παύλος Πολάκης», είπε χαρακτηριστικά.

Την παραίτηση του Ν. Παρασκευόπουλου ζήτησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τασούλας.

«Εγώ στη θέση σας κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης θα έκανα σήμερα κάτι πιο μεγαλειώδες από το να περιμένουμε να παραιτηθεί ο κ. Πολάκης. Θα παραιτούμουν εγώ ο ίδιος, ως καθηγητής της Νομικής, έναντι όλων αυτών που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι Πολακήδες απεργάζονται εις βάρος της Δικαιοσύνης», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top