Φυλάξτε τους ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ-Τσουνάμι μέτρων ζητά το ΔΝΤ μετά το καλοκαίρι

Καμία εξαίρεση δεν θα γίνει για την Ελλάδα, ξεκαθαρίζει ο Τ.Ράις

​Ακόμη δεν τελείωσε (που λέει ο λόγος) η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το ΔΝΤ σκέφτεται ήδη την... δεύτερη, ζητώντας φυσικά ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για δίκαιη ανάπτυξη και για έξοδο από την ΚΡΙΣΗ, η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ έρχεται να υπενθυμίσει ποιος είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ!

Πιο συγκεκριμένα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά νέα μέτρα στην αγορά εργασίας και ποσοτικοποίηση των μέτρων για το δημόσιο χρέος τ��ς Ελλάδας.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις το ΔΝΤ επιθυμεί τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα νέα μέτρα στην αγορά εργασίας θα οριστικοποιηθούν το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Αν και παραδέχτηκε ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα. Όπως είπε, τα μέτρα αυτά είναι αναγκαίο να διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν, μέχρι στιγμής, προκύψει στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.

Όπως ανέφερε, ο Ράις, το Ταμείο βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τους Ευ��ωπαίους δανειστές της Ελλάδος, προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται στη νέα έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, την οποία το ΔΝΤ θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να λάβει μία οριστική απόφαση για το αν θα συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις ξεκαθαρίζει ότι το Ταμείο δεν είναι διατεθειμένο να εξαιρέσει την Ελλάδα από τους κανόνες χρηματοδότησης που εφαρμόζει. Όπως διαβεβαίωσε και στην περίπτωση της Ελλάδος, το ΔΝΤ θα ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες.

Για το ενδεχόμενο Brexit, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε μία μακρά περίοδο υψηλής αβεβαιότητας, έντονων διακυμάνσεων στις αγορές και επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top