ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έρχονται τα 7,5 δις!

Την Παρασκευή ο ESM θα δώσει το πράσινο φως για να ανοίξει η στρόφιγγα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έρχονται τα 7,5 δις!

​Η απόφαση για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης θα ληφθεί κανονικά αύριο Παρασκευή στις 8 το πρωί από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) κατά την τακτική του συνεδρίαση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επεσήμανε ότι το ΔΣ θα συζητήσει για τα 10,3 δις και θα εκταμιεύσει τα 7,5 δις τα οποία θα φτάσουν στην Ελλάδα την Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ ξεκαθάρισε ότι τα τέσσερα “μικρά θέματα” που παραμένουν ανοικτά δεν θα σταθούν εμπόδιο για την εκταμίευση. Τόνισε δε ότι “η εφαρμογή τους αφορά ιδιώτες” και ως εκ τούτου δεν αποτελούν εμπόδιο και θα διευκρινιστούν αργότερα.

Επεσήμανε τέλος ότι σήμερα Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο του ESM ενέκρινε και επισήμως το αναθεωρημένο μνημόνιο που αντικαθιστά το κείμενο του μνημονίου του περασμένου Αυγούστου. Ο δε Κλαους Ρέγκλιγκ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα κερδίζει κάθε χρόνο 8,1 δις λόγω του φτηνού δανεισμού που έχει από το πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top