Εξεταστική για το θέμα των Τσάμηδων ζητά ο Καμμένος

«Δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα επίσημης καταδίκης της προκλητικής ενέργειας με το πανό» επισημαίνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ

Εξεταστική για το θέμα των Τσάμηδων ζητά ο Καμμένος

Την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για «την διερεύνηση των θηριωδιών των Τσάμηδων κατά της Ελλάδας και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων» ζητά ο Δημήτρης Καμμένος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στέκεται στην «τελευταία πρόκληση των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων στον αγώνα Ελβετίας-Αλβανίας» και κάνει λόγο για προσπάθεια να δημιουργηθούν αξιώσεις από ένα ιστορικά ανύπαρκτο θέμα.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «αυτό που γεννά ερωτηματικά είναι ότι παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας και τα έντονα διαβήματα της χώρας μας προς τη πρεσβεία της Αλβανίας δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα επίσημης καταδίκης της προκλητικής αυτής ενέργειας».

Ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει τέλος πως είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και ευρέως γνωστό ότι οι ηγέτες των Τσάμηδων συμμάχησαν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής με τους κατακτητές προβαίνοντας σε θηριωδίες κατά του ελληνικού πληθυσμού, ειδικότερα στη Θεσπρωτία.

Η πλειοψηφία κατέφυγε κατόπιν στην Αλβανία για να γλιτώσει από αποφάσεις των δικαστηρίων δωσίλογων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δέκα καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου, καταλήγει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Δείτε ακόμη:

Προκαλούν και πάλι οι Αλβανοί! Το ΥΠΕΞ στηρίζει τους φιλάθλους με το πανό για τους Τσάμηδες

Κοτζιάς: «Δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα»

Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου για Αγία Σοφία και Τσάμηδες

Πρόκληση από τους Αλβανούς-Σήκωσαν στο EURO πανό κατά της Ελλάδας

Παρά τη «γιούχα» από Τσάμηδες είδαν «καλό κλίμα» στα Τίρανα Μπουσάτι και Κοτζιάς!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top