Καμμένος: Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

Τι δήλωσε μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες

Καμμένος: Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία
Σε μέχρι τώρα «επιτυχία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» αναφέρθηκε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχει η «γενική αποδοχή» πως η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μεταξύ των ελληνικών νησιών και των ακτών της Μικράς Ασίας, έχει στεφθεί «με απόλυτη επιτυχία», μειώνοντας τις μεταναστευτικές ροές, από 5.000 έως 8.000 μετανάστες και πρόσφυγες την ημέρα σε 0 έως 25, με ορισμένες εξαιρέσεις. «Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να συνεχιστούν» επισήμανε.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στη στάση της Τουρκίας, για την οποία είπε ότι σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους συμμάχους, από την Άγκυρα υπήρχε η εκτίμηση ότι θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι επιχειρήσεις μετά τη Σύνοδο της Βαρσοβίας.
«Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει, από την πρώτη στιγμή, αυτήν τη συμφωνία είχε από τη μία μεριά τον στόχο που επιτεύχθηκε, να σταματήσουν δηλαδή οι μεταναστευτικές ροές και από την άλλη, οι ίδιοι οι σύμμαχοι να έχουν ιδίοις όμμασι άποψη για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο, ιδιαίτερα με τις παραβιάσεις, τις παραβάσεις, τις υπερπτήσεις και τη συμπεριφορά, εν γένει, της Τουρκίας ως συμμάχου έναντι ενός άλλου συμμάχου, της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Καμμένος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέληξε στις δηλώσεις του: «Αυτό ισχυροποιεί τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει την Ελλάδα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top