Προθεσμία μίας εβδομάδας στην Τσατάνη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Απορρίφθηκε το αίτημα να παρίσταται δικηγόρος της

Προθεσμία μίας εβδομάδας δόθηκε στην Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόασή της σχετικά με τις καταγγελίες της για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.
Η σημερινή προγραμματισμένη ακρόαση δεν καρποφόρησε, καθώς απορρίφθηκε από την Επιτροπή το αίτημα της εισαγγελέως Εφετών να παρίσταται δικ��γόρος της.
Παρότι η ίδια υποστήριξε ότι το αίτημά της αυτό υποβλήθηκε ώστε να βοηθηθεί στην τεκμηρίωση των όσων μαρτυρήσει από έγγραφα που κατέχει ο συνήγορός της, η πλειοψηφία της Επιτροπής το απέρριψε.
Έγινε δεκτό όμως το αίτημα της κ. Τσατάνη να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση ης συνεργάτης της, προκειμένου να την διευκολύνει απλώς και μόνον στη διαχείριση των εγγράφων, καθώς και να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η εστίαση από την κάμερα στο πρόσωπό της, δεδομένου ότι χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.
Πάντως, κατά την σύντομη παρουσία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Τσατάνη εξήγησε ότι η αναφορά-καταγγελία της έγινε με τρόπο ώστε να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η μυστικότητα, όπως επιτάσσει ο νόμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top