Κουρουμπλής: Δεν βλέπω αρνητικά την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από το λαό

«Η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να γίνει υπόθεση της κοινωνίας»

Στο τραπέζι την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό βάζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Υπάρχει ένας σοβαρός προβληματισμός ότι θα πρέπει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τον λαό και εφόσον εκλέγεται από τον λαό, βέβαια, θα πρέπει να έχει και αυξημένες αρμοδιότητες. Εγώ δεν θέλω να προκαταλάβω κανέναν, λέω μια πρόταση και τη βάζω στο τραπέζι. Από εκεί και πέρα η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αναδείξει» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών στο Πρακτορείο FM.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να γίνει υπόθεση της κοινωνίας, ενώ σημείωσε πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αποφεύγονται οι εκλογές: «Είναι ώριμο στον πολιτικό κόσμο να συμφωνήσουμε ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για τέσσερα χρόνια, δεν εκλέγονται για ένα χρόνο».

Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο τόνισε πως η πρόταση που έχει καταθέσει και στηρίζει δίνει 90% απλή αναλογική.

Τέλος, όσον αφορά το κίνημα «Παραιτηθείτε», είπε: «Εγώ θεωρώ ότι είναι δημοκρατικότατο δικαίωμα κάθε πολίτη να διαμαρτύρεται ειρηνικά με όποιον τρόπο νομίζει. Από εκεί και πέρα λέω ότι είναι άλλο πράγμα μια διαμαρτυρία, να πιέσεις την κυβέρνηση για κάτι που θέλεις και άλλο να ζητάς να διακοπεί η βούληση του λαού να κυβερνήσουν αυτά τα κόμματα που είναι σήμερα στην κυβέρνηση για μία τετραετία. Διότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του Σεπτεμβρίου έδωσε εντολή τετραετίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top