Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα σας καθιστώ υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών στη συγκέντρωση

«Ο Πολάκης είναι ο πιο ανίδεος υπουργός που έχει υπάρξει» - Βέλη για την τροπολογία που αποσύρθηκε: Επικρατεί ιδιότυπος κοινοβουλευτικός αυταρχισμός

Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα σας καθιστώ υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών στη συγκέντρωση

Υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν σήμερα στο πλαίσιο του κινήματος «Παραιτηθείτε» κατέστησε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο.

«Γιατί τόσος πανικός για μια συγκέντρωση; Αυτοί που στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν μέχρι σήμερα, στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν. Είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή, αναφερόμενος στο θέμα της αντισυγκέντρωσης που προγραμματίστηκε (τελικά διαγράφηκε το κάλεσμα).

Βέλη για την τροπολογία που αποσύρθηκε

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη συνέχεια στην επιστολή που έστειλε στον Νίκο Βούτση για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Με αφορμή, μάλιστα, την τροπολογία των 85 σελίδων που κατέθεσε νύχτα η κυβέρνηση και η οποία τελικά αποσύρθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό» και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και την Δημοκρατία. Κυρίε πρόεδρε σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο».

Σε εκείνο το σημείο επενέβη ο -εκτελών χρέη προέδρου- αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος είπε ενοχλημένος: «Δεν είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Τι είναι;».

«Με τη συμπεριφορά σας αποδεικνύεται ότι λέω. Μην με διακόπτετε. Απευθύνομαι στον πρόεδρο. Σταματήστε την κυβερνητική αυθαιρεσία και την διαδικασία που υπονομεύει το κύρος του Κοινοβουλίου» απάντησε ενοχλημένος ο κ. Μητσοτάκης.

«Με εχθρικό περιβάλλον για τους επενδυτές, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη»

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μόνο κατ’ όνομα είναι αναπτυξιακός.

«Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι τόσο εχθρικό στους επενδυτές δεν θα επιτευχθεί ανάπτυξη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγώντας ότι οι επενδύσεις «ζητούν» μειωμένη φορολογία, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλές εισφορές και σταθερό τραπεζικό σύστημα.

«Ο πιο ανίδεος υπουργός που έχει υπάρξει ο Πολάκης»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε τον πιο ανίδεο υπουργό που έχει υπάρξει, καταδικάζοντας ωστόσο τους προπηλακισμούς εναντίον του.

«Όσο και αν ο Πολάκης είναι ο πιο ανίδεος που πέρασε ποτέ από τα υπουργικά έδρανα δεν θα πούμε ποτέ "καλά του έκαναν". Δεν θα επιτρέψουμε τα προβλήματα να λύνονται με γιαούρτια και κλωτσιές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, ζήτησε εκ νέου εκλογές: «Οι εκλογές είναι ένας άλλος μηχανισμός και όσο και αν τις τρέμετε θα έρθουν πολύ πιο γρήγορα από ότι πιστεύετε».

Δείτε ακόμη:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top