ΧΑΜΟΣ στη Βουλή με Μουζάλα! Κατέθεσε νύχτα τροπολογία για προσλήψεις και την πήρε πίσω

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

ΧΑΜΟΣ στη Βουλή με Μουζάλα! Κατέθεσε νύχτα τροπολογία για προσλήψεις και την πήρε πίσω

​Το τελευταίο καιρό η κυβέρνηση συνηθίζει να φέρνει… νύχτα στη Βουλή τροπολογίες σε νομοσχέδια. Έτσι έγινε και χθες βράδυ, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να καταθέτει τροπολογία 85 σελίδων που προέβλεπε την πρόσληψη υπαλλήλων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στον αναπτυξιακό νόμο που ψηφίζεται σήμερα.

Η τροπολογία Μουζάλα προβλέπει μεταξύ άλλων προσλήψεις συμβασιούχων για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, επέκταση σε όλους τους υπαλλήλου της υπηρεσίας Ασύλου, του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, ύψους 150 ευρώ μηνιαίως και αποσπάσεις στην υπηρεσία ασύλου κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης.

Επίσης, προβλέπει τη δημιουργία κυλικείων εντός των δομών φιλοξενίας, εξαίρεση των διαγωνισμών που κηρύσσει η υπηρεσία Ασύλου, από το νόμο περί δημοσίων διαγωνισμών (Η ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2016), μείωση σε 200.000 ευρώ από 250.000 ευρώ το ύψος της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να αποκτήσει αλλοδαπός για να πάρει άδεια παραμονής επενδυτή.

Τέλος, προβλέπει ότι αρκεί να απασχολεί πέντε εργαζομένους μια επιχείρηση, αντί 25, ώστε αλλοδαπός εργαζόμενος να πάρει άδεια παραμονής ειδικού σκοπού και ότι για την απόκτηση του καθεστώτος επί μακρόν διαμένοντος απαιτούνται 10 χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα, αντί 12, ηπιότερα εισοδηματικά κριτήρια και καταβολή παραβόλου 300 ευρώ, αντί 400.

Η ενέργεια αυτή του υπουργού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, με την εισηγήτρια του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων, να ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας γιατί δεν τηρούσε τους κανόνες της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, έκανε δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης και την απέσυρε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top