Ρουσόπουλος: Ο νόμος για τα κανάλια έχει πολλές ελλείψεις, η τεχνολογία έχει αλλάξει το τοπίο

«Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ακύρωση»

Ρουσόπουλος: Ο νόμος για τα κανάλια έχει πολλές ελλείψεις, η τεχνολογία έχει αλλάξει το τοπίο

«Κακώς γίνεται η αδειοδότηση από την κυβέρνηση και όχι από την ανεξάρτητη αρχή, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη» υποστήριξε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Ανατροπή του Mega.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι ο νόμος της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των καναλιών έχει πολλές ελλείψεις και εκτίμησε πως «πάμε σε διαγωνισμό με ένα εντελώς ακαθόριστο τοπίο».

«Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ακύρωση, γι’ αυτό και ήδη έχουμε πολλές αιτήσεις ακυρώσεως» σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι η τεχνολογία σήμερα έχει αλλάξει εντελώς το τοπίο των συχνοτήτων.

«Κάποτε στην αναλογική τηλεόραση έπρεπε να προβλέψουμε συγκεκριμένο αριθμό καναλιών. Παραδείγματος χάριν, το Mega εξέπεμπε από τρεις συχνότητες. Τώρα έχουμε περάσει στην ψηφιακή εποχή. Το Media Lab του ΜΙΤ λέει ότι χωράνε πολύ περισσότερες από 4 άδειες ανά συχνότητα. Ακόμη και το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, το οποίο επικαλείται η κυβέρνηση, το αναγνωρίζει αυτό» εξήγησε ο κ. Ρουσόπουλος, θυμίζοντας ότι ο νόμος που είχε φέρει για την αδειοδότηση η κυβέρνηση Καραμανλή είχε μελετήσει και λάμβανε υπόψη τις αλλαγές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο λόγω της τεχνολογίας.

«Ο νόμος που είχαμε φέρει για την αδειοδότηση τότε, σε συνεργασία με την Κομισιόν, είχε πάρει τα εύσημα ότι ήταν ο πιο μοντέρνος. Και χαίρομαι που πολλά σημεία του τα αντέγραψε -με το κόμμα και την τελεία- η νυν κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως άλλαξε τα κριτήρια» σημείωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, αναρωτώμενος γιατί η κυβέρνηση θέλει να δώσει μόλις 4 άδειες και «να ενισχύσει 3-4 επιχειρηματίες, μοιράζοντας δια του τέσσερα τη διαφημιστική πίτα;».

Αναφορικά με το πως θα πρέπει να γίνει η αδειοδότηση των καναλιών, ο κ. Ρουσόπουλος τάχθηκε υπέρ του μοντέλου που ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης: «Στην Αγγλία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης ισχύει το εξής: καταγράφονται στο μητρώο αυτοί που θέλουν να εκπέμψουν, υπάρχουν τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί και με βάση αυτά -συν το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν- εκπέμπουν το σήμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top