Μαξίμου για το «Παραιτηθείτε»: Η ΝΔ προσπαθεί να ανακόψει την πορεία πολιτικής σταθερότητας

Κάνει λόγο για «ανόητη και εκβιαστική τακτική» της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μαξίμου για το «Παραιτηθείτε»: Η ΝΔ προσπαθεί να ανακόψει την πορεία πολιτικής σταθερότητας
Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, με τη μορφή «ενημερωτικού σημειώματος», για την συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από σωρεία κυβερνητικών στελεχών, που άσκησαν κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση με την ίδια αφορμή.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση». Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου» υποστηρίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Το σημείωμα προσθέτει ότι «επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της. Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων «παραιτηθείτε», σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» και «οικονομικής δυσπραγίας», (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010 – 2014)ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα».
Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ακόμα ότι «η ανόητη και εκβιαστική τακτική, είναι το μόνο που απομένει στην Νέα Δημοκρατία, καθώς όλα τα προηγούμενα σχέδιά της έχουν χρεοκοπήσει. Όσο και αν μάτωσε η ΝΔ για το αντίθετο, η αξιολόγηση έκλεισε, η κυβέρνηση δε αντιμετώπισε κατάσταση πολιτικής κρίσης και το αίτημα για εκλογές («φύγετε» ήταν εκείνο) εκφυλίστηκε σε πολιτικό ανέκδοτο. Το μόνο που της απομένει, πλέον, είναι η «φυγή προς τα εμπρός δια της κοινωνικής εντάσεως». Είναι ο μόνος τρόπος να ανακοπεί, στην αρχή της, μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης, που η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίησή της».
Χαρακτηρίζει ακόμα «άκρως επικίνδυνο» το σχέδιο «για την νοημοσύνη, την κριτική σκέψη και την αισθητική των πολιτών».
Καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου:
«Κατά τα λοιπά πρόκειται για ένα σχέδιο άκρως γραφικό, βγαλμένο από τις καλύτερες παραδόσεις της πολιτικάντικης υποκρισίας και ανυποληψίας, γνήσιο τέκνο της πολιτικής απελπισίας και του ανυπόφορου επικοινωνιακού ερασιτεχνισμού που διακρίνουν την Νέα Δημοκρατία. Η σταθερή στήριξη που απολαμβάνουν – για ευνόητους λόγους - από μεγάλη μερίδα του μιντιακού κατεστημένου, τους παρασύρει σε αφελείς και μεγαλόσ��ομες ανοησίες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top