ΝΔ: Πρώτη φορά χρησιμοποιείται το Μουσείο Ακρόπολης για πολιτική εκδήλωση

Ερώτηση στον πρωθυπουργό από τον τομεάρχη Πολιτισμού Κ. Γκιουλέκα

ΝΔ: Πρώτη φορά χρησιμοποιείται το Μουσείο Ακρόπολης για πολιτική εκδήλωση
Τη χρησιμοποίηση του Μουσείου της Ακρόπολης για πολιτική εκδήλωση της κυβέρνησης καταγγέλλει η ΝΔ, σχετικά με την εκδήλωση για τη «Δίκαιη Ανάπτυξη» που έχει προγραμματίσει εκεί η κυβέρνηση.
Για το ζήτημα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας.
Για το ζήτημα, ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε:
«Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει πολιτική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης!
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ουδέποτε στο Μουσείο της Ακρόπολης έχει γίνει πολιτική εκδήλωση. Παρά το γεγονός ότι, κατά καιρούς, έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα, το Υπουργείο Πολιτισμού ποτέ δεν τα έκανε αποδεκτά, προβάλλοντας ως λόγο ότι η χρήση του Μουσείου προσφέρεται για αμιγώς πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις.
Επιπλέον, από δημοσιεύματα του Τύπου, πληροφορούμαστε ότι ούτε καν έχει κατατεθεί από την Κυβέρνηση σχετικό αίτημα για τη χρήση του χώρου. Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το λόγο που δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, αλλά και για τη συνολική συμπεριφορά των κυβερνώντων.
Πάντως, το κύριο ερώτημα παραμένει:
Γιατί η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν χώρο Πολιτισμού για μία αμιγώς πολιτική εκδήλωση, όταν, μάλιστα, κάτι ανάλογο ουδέποτε έχει συμβεί στο παρελθόν επειδή δεν συνάδει με το χαρακτήρα και τους σκοπούς που υπηρετεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης;».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top