«Δεν χάθηκε ο κόσμος και να μη γίνει μια μέρα προσευχή» - Ο ΦΙΛΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Η νέα δήλωση μετά τις πριγκίπισσες, τα βασιλόπουλα και την Αγία Σοφία

Στο αγαπημένο του χόμπι, τις δηλώσεις που προξενούν αντιδράσεις, επιδόθηκε εκ νέου ο Νίκος Φίλης, ο οποίος μετά τα... πριγκιπόπουλα και τις βασιλοπούλες αλλά και την τοποθέτηση για την Αγία Σοφία, ξαναχτύπησε!
Ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του στο δημοτικό σχολείο Ξυλοκέριζας Κορίνθου είπε πως δεν θέλει «δόγματα» στο σχολείο και τόνισε πως και η πρωινή προσευχή ανήκει σε ένα από αυτά: «Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα. Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσ��υχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία».
Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις παρελάσεις, λέγοντας ότι και ο ίδιος γονέας είναι και καταλαβαίνει όσους θα ήθελαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους αλλά υπογράμμισε πως δεν ξέρει «τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης». Όπως τόνισε, αντί της παρέλασης θα ήταν πολύ ωραία μια εκδήλωση στην πλατεία με παραδοσιακούς χορούς, με σκετσάκια κλπ.
Ο ίδιος, επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται κάθε σχολείο να ακολουθεί το ίδιο πλάνο και μάλιστα κάλεσε σε πρωτοβουλίες τον σύλλογο διδασκόντων λέγοντας ότι κάθε απόφαση θα γίνεται δεκτή.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδ��ος Πνευματικός, ο οποίος προειδοποίησε τον κ. Φίλη πως για τέτοια θέματα υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία.
Όπως είπε, μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να καταλήξει σε μία απόφαση αλλά ακόμη και αν έχει τη συναίνεση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αυτό, δεν συνεπάγεται ότι υπάρχουν οι απαραίτητοι συσχετισμοί και πως εκφράζει και την κοινωνία.
Δείτε ακόμη:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top