Απογειώνουν drones για να εντοπίσουν αυθαίρετα! Το ανακοίνωσε ο Τσιρώνης!

Μέχρι το τέλος του 2016 θα δοθούν άδειες και για αποτεφρωτήρια νεκρών;

​Με την βοήθεια της τεχνολογίας θα βρίσκει τα αυθαίρετα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξη τύπου, από δω και πέρα τα αυθαίρετα θα εντοπίζονται με drones και δορυφορικές απεικονίσεις μεγάλης ακρίβειας!

«Μόλις ψηφιστεί ο νόμος και επειδή θα χρειαστούμε τα drones και στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, θα έχουμε του χρόνου τέτοια εργαλεία πιλοτικά», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα, ο υπουργός δήλωσε ότι «θα είναι πιο δίκαιος και όχι οριζόντιας τιμωρίας ανεξαρτήτως παράβασης, αλλά νόμος θεραπείας» και πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει διαρκής έλεγχος, προκειμένου να παρακολουθείται το κάθε έργο από την αρχή μέχρι το τέλος, με τρεις τουλάχιστον εποπτείες».

Ξεκαθάρισε επιπλέον ότι ο νέος νόμος είναι για τα αυθαίρετα μέχρι τον Ιούνιο του 2011, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν υπάρχει νέα γενιά αυθαιρέτων, και αυτά που υπάρχουν μάλλον οφείλονται σε μια απληστία στις τουριστικές περιοχές» ενώ, όπως τόνισε, «όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά το 2011 δεν έχουν καμία ελπίδα».

Προηγ��υμένως ο κ.Τσιρώνης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος του έθεσε και το θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί το έργο.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιρώνη, το θέμα θα μπορούσε να λυθεί πιο άμεσα με ένα Προεδρικό Διάταγμα, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top