Βερναρδάκης: Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στο Δημόσιο από το ’18!

Υποστήριξε ότι επεξεργάζεται ήδη το σχετικό σχέδιο νόμου - Πρώτη ανάρτηση 20.20

Βερναρδάκης: Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στο Δημόσιο από το ’18!
Την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στο Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά από έξι χρόνια.
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης προετοιμάζει σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, ώστε το 2018 να γίνει η επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Οι συμβάσεις θα αφορούν το σύνολο των υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς και στα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ και τους δικαστικούς, ενώ το νομοσχέδιο αναμένεται να αποτελέσει "μπούσουλα" και για τον ιδιωτικό τομέα.
«Στόχος μας είναι εντός του 2017 να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις και να έχουμε το θεσμικό πλαίσιο και το 2018 να υπογράψουμε την πρώτη συλλογική σύμβαση του δημοσίου τομέα. Φυσικά, θα είμαστε σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εργασίας, ώστε τα θεσμικά πλαίσια να είναι παράλληλα», δήλωσε στο stokokkino.gr, ο κ. Βερναρδάκης.
Επιφυλάξεις από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ
H ΑΔΕΔΥ πάντως αντιμετωπίζει μάλλον με καχυποψία τις κυβερνητικές προθέσεις. « Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο είναι μία παλιά ιστορία έχουν όμως απορριφθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί περιείχαν μόνο θεσμικά ζητήματα και όχι οικονομικά. Αν η πρόθεσή της είναι να συμπεριλάβει και οικονομικά ζητήματα να καλέσει την ΑΔΕΔΥ να συζητήσει» δήλωσε στο Star o Οδυσσέας Ντριβαλάς, απερχόμενος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
Αλλά και ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, τονίζει: «Αφού η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο έβαλε στον γύψο για τα επόμενα 10-15 χρόνια τα βασικά μας αιτήματα, που αφορούσαν στους μισθούς και το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό έρχεται σήμερα και εξαγγέλλει έναν προσχηματικό διάλογο».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top