Τον σχεδιασμό για τη «δίκαιη ανάπτυξη» θα παρουσιάσει ο Τσίπρας την Πέμπτη

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις προτεραιότητες της κυβέρνηση

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δίκαιη ανάπτυξη θα παρουσιάσει την προσεχή Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει τη λογική που θα διατρέχει το σχέδιο για τη δίκαιη ανάπτυξη και που θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

α) την παραγωγική ανασυγκρότηση β) το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και το σχετικό χρονοδιάγραμμα γ) τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιού��κερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξείνια τράπεζα κτλ), που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται, ότι ο αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται ήδη σε φάση συζήτησης στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.

Ο σχεδιασμός εξετάσθηκε σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους επικεντρώνεται η κυβέρνηση και για τους οποίους αναμένεται να ανακοινωθούν σειρά πρωτοβουλιών, το αμέσως επόμενο διάστημα είναι: Η ανάπτυξη, η κοινωνική πολιτική και οι θεσμικές πρωτοβουλίες, για τις οποίες ήδη έχει ��ναγγελθεί η πρόθεση της κυβέρνηση για συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top