Χρυσόγονος: «Ναι» στην εκλογή Προέδρου από το λαό και στη διατήρηση του 3% για τη Βουλή

Για το αναλογικό σύστημα: Ένα σύνθημα είναι, δεν είναι νομικός όρος!

Χρυσόγονος: «Ναι» στην εκλογή Προέδρου από το λαό και στη διατήρηση του 3% για τη Βουλή

«Ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τη διατήρηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή λέει ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Υπάρχουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία υπάρχει άμεση εκλογή του προέδρου, χωρίς να μεταλλάσσεται το σύστημα σε προεδρικό. Δεν είναι κάτι το τόσο τρομερό» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Παραπολιτικά FM.

Αναφορικά με την απλή αναλογική, ο κ. Χρυσόγονος είπε με νόημα πως «το απλή και άδολη αναλογική ένα σύνθημα είναι, όχι νομικός όρος» και τάχθηκε υπέρ ενός αναλογικότερου εκλογικού μοντέλου με τη μείωση του μπόνους των 50 εδρών. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα εισέρχονται κόμματα με 0,2% «και αυτό είναι υπερβολή».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να αλλάξει το άρθρο περί ευθύνης υπουργών είπε πως «κανείς πια δεν μπορεί να αντέξει το πολιτικό κόστος μιας άρνησης της αναθεώρησης του άρθρου 86 περί προστασίας των υπουργών».

Τέλος αναφερόμενος στο άρθρο 16 περί του μονοπωλίου της δημόσιας εκπαίδευσης είπε πως «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη το μονοπώλιο στα πανεπιστήμια. Αλλά δεν βλέπω το λόγο να μετατρέψουμε την ανώτατη εκπαίδευση σε κερδοσκοπία, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top