Προκαλούν και πάλι οι Αλβανοί! Το ΥΠΕΞ στηρίζει τους φιλάθλους με το πανό για τους Τσάμηδες

«Το τσάμικο είναι ένα ουσιώδες ζήτημα των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας»

Μπορεί ο Νίκος Κοτζιάς να διαβεβαιώνει ότι για το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα ωστόσο η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Ο εκπρόσωπος του αλβανικού ΥΠΕΞ Γκλεβίν Ντερβίσι με δήλωσή του στήριξε τους Αλβανούς φιλάθλους που προκάλεσαν με τον πανό για την ανύπαρκτη γενοκτονία των τσάμηδων από την Ελλάδα, δείχνοντας ότι η αλβανική κυβέρνηση συντάσσεται στο θέμα με τον κυβερνητικό της εταίρο, το εθνικιστικό κόμμα των τσάμηδων.

«Εκφράζω τη λύπη για το γεγονός ότι αντί να επικεντρωθούν στο πράσινο γήπεδο και τη μαγεία του ποδοσφαίρου, αυτοί επικεντρώνονται στη θάλασσα των ερυθρόμαυρων φιλάθλων χθες στο στάδιο, η συμπεριφορά των οποίων θεωρήθηκε ως άψογη και άριστη από τα γαλλικά και τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Όσον αφορά τις δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το Τσάμικο, λυπάμαι που το λέω, αλλά εμείς δεν συμμεριζόμαστε την μη ορθολογική τους ανησυχία για την λέξη Τσαμουριά. Το τσάμικο είναι ένα ουσιώδες ζήτημα των διμερών σχέσεων και ουσιώδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο χειρισμός του με ρεαλισμό μάλιστα και οι συζητήσεις σε βάθος πάνω σ΄ αυτό, θα ήταν απόδειξη σύνεσης στις σχέσεις μας και αμοιβαίου σεβασμ��ύ» δήλωσε ο Ντερβίσι.

Δείτε ακόμη:

Κοτζιάς: «Δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα»

Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου για Αγία Σοφία και Τσάμ��δες

Πρόκληση από τους Αλβανούς-Σήκωσαν στο EURO πανό κατά της Ελλάδας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top