Κοτζιάς: «Δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα»

Κλήθηκαν οι πρέσβεις Αλβανίας και Γαλλίας

Κοτζιάς: «Δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα»

​Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών μετά από την ανάρτηση του προκλητικού πανό στο Euro 2016, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελβετία – Αλβανία, που έκανε λόγο για «γενοκτονία της Τσαμουριάς».

«Δεν υπάρχει γενοκτονία, δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα. Αυτοί οι τσάμηδες που μιλούν για Τσαμουριά είναι απομονωμένοι στην Αλβανία. Κατά την επίσκεψή μου εκεί, τέσσερις φορές ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επανέλαβε ότι η χώρα του είναι πιστή στη συμφωνία και αναγνωρίζει τα σύνορα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έγιναν αμέσως όλες οι ενέργειες για να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό, με παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στη Γαλλία, όσο και στην κυβέρνηση της Αλβανίας, από την οποία ζητήθηκε να καταδικάσει την ενέργεια αυτή.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοτζιάς κλήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών τόσο ο πρέσβης της Αλβανίας, όσο και ο πρέσβης της Γαλλίας.

«Χρησιμοποιήσαμε όλα τα εν δυνάμει μέτρα της διπλωματίας», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι συγκεκριμένες δυνάμεις στην Αλβανία, οι οποίες δεν είναι ευχαριστημένες με τον διάλογο που γίνεται με την Ελλάδα και προσπαθούν να τον υπονομεύσουν.

«Είναι πάντως απορίας άξιο πώς πέρασε αυτό το πανό, με τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την περίοδο», επεσήμανε με νόημα ο κ. Κοτζιάς, αν και αναγνώρισε ότι η UEFA ενήργησε αμέσως να κατέβει το πανό και να μην προβληθεί στην τηλεόραση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top