Κατρούγκαλος: Δεν θα περικοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός

Είναι αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας

​Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ότι θα αρχίζει να αλλάζει πορεία αφού με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης η χώρα μπαίνει σε μία νέα πορεία, εμφανίσθηκε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Πλέον κοιτάζουμε μπροστά» τόνισε και επισήμανε ότι μεγάλος μας στόχος είναι η μείωση της ανεργίας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός έκανε λόγο για συστήματα διαπλοκής και «μαύρη προπαγάνδα» που περνούν διαφορετικά μηνύματα στο λαό.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της, σε ένα πλαίσιο έντονης παραπληροφόρησης και με ένα σύστημα διαπλοκής που χάνει μεν έδαφος αλλά και παραπληροφορεί, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων στη δήθεν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Ακόμη χαρακτήρισε τα όσα λέγονται μυθεύματα και μαύρη προπαγάνδα για να τρομάξει ο κόσμος.

Επίσης, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών και είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μοιραστεί δικαιότερα η συνταξιοδοτική «πίτα», να υπάρξουν ίσοι κανόνες γι' όλα και βοήθεια για όσους είναι αδύναμοι.

Εν τω μεταξύ, το καλοκαίρι προβλέπεται "καυτό" αφού μετά το ασφαλιστικό, καταφθάνει και ο... οδοστρωτήρας του εργασιακού! Μάλιστα, όπως ακούγεται, περιλαμβάνει την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Υπουργός Εργασίας , πάντως ,το... διαψεύδει!

«Ποτέ οι δανειστές δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο. Τίποτα παρόμοιο δεν υπάρχει στο μνημόνιο, ούτε έχει τεθεί στο πλαίσιο της επιτροπής ειδικών, που θα προτείνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις Ποτέ οι δανειστές δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο. Τίποτα παρόμοιο δεν υπάρχει στο μνημόνιο, ούτε έχει τεθεί στο πλαίσιο της επιτροπής ειδικών, που θα προτείνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, μια δεύτερη βόμβα, που ανοίγει το... δρόμο στις ομαδικές απολύσεις έπεσε από τον εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Θεωρεί πως η ελληνική νομοθεσία, η οποία επιτρέπει κρατική παρέμβαση στις ομαδικές απολύσεις, δεν είναι συμβατή προς την ευρωπαϊκή.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην Αγορά , εμφανίστηκε....ανήσυχος, δηλώνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το ισχύον καθεστώς... μέχρι τέλους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ στον Κατρούγκαλο έξω από το Επιμελητήριο στο Ηράκλειο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top