Η ΧΛΙΔΑΤΗ διαμονή του Βαρουφάκη σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης έβαλε σε μπελάδες τη δήμαρχο

Τους στοίχισε ο κούκος αήδονι η φιλοξενία του πρώην υπουργού και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

​Κακό μπελά βρήκε η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, η οποία κάλεσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στην πόλη της για να μιλήσει στο συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αλλά δεν ήξερε ότι θα της στοίχιζαν ακριβά τα γούσ��α του πρώην υπουργού και της συζύγου του.

Η κυρία Κολάου παραδέχθηκε πως ξόδεψε 950 λίρες, δηλαδή 1.211 ευρώ από το δημόσιο ταμείο για την τριήμερη διαμονή του Γ. Βαρουφάκη και της Δ. Στράτου σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph, το ζεύγος επέλεξε να μείνει σε δύο διαφορετικά boutique hotel, πέντε αστέρων παρακαλώ, τον περασμένο Οκτώβριο που πήγαν στην Βαρκελώνη για το συνέδριο.

Μάλιστα οι Ciudadanos που αποτελούν την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, καταγγέλλουν ότι συνολικά τα έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τις 20.000 ευρώ, κατηγορώντας τη δήμαρχο και την ομάδα διαφάνειας του Δήμου ότι απέκρυψαν τον λογαριασμό.

5258906_95_z.jpg

51704088.jpg

(Hotel Mercer)

Ο Γ. Βαρουφάκης και η Δ. Στράτου πέρασαν δύο βραδιές στο Hotel Mercer και μετά μεταφέρθηκαν στο Hotel Neri.

973311_186_z.jpg

43845581.jpg

hotel-1898-barcelona-l.jpg

(Hotel Neri)

Σύμφωνα δε μ�� το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, η αλλαγή αυτή έγινε γιατί δεν μπορούσαν να κλείσουν τρεις συνεχόμενες νύχτες στο ξενοδοχείο που προτιμούσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Αν στα έξοδα της χλιδάτης διαμονής του Γ. Βαρουφάκη, προσθέσουμε τα εισιτήρια και την αμοιβή για την ομιλία του, τότε, όπως αναφέρει η Telegraph, το μπουγιουρντί στο δήμο έφτασε τις 3.230 λίρες.

Πάντως η δήμαρχος της Βαρκελώνης έσπευσε να υπενθυμίσει ότι τη συμμετοχή Βαρουφάκη στο συνέδριο την είχε κλείσει ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς, κατηγορώντας τους Ciudadanos ότι κάνουν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top