ΓΣΕΕ προς κυβέρνηση: Να σταματήσουν τα ψέματα για τις ομαδικές απολύσεις

Βολές κατά του υπουργείου Εργασίας για την μη εφαρμογή του υφιστάμενου ορίου

Τα ψέματα για τις ομαδικές απολύσεις πρέπει να σταματήσουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και «δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγώνες των εργαζομένων συνεχίζονται και θα κορυφωθούν. Τα ψέματα και τα κροκοδείλια δάκρυα τελείωσαν».
Η ΓΣΕΕ καλεί επίσης την κυβέρνηση «να δηλώσει ανοιχτά ποιος είναι ο σκοπός των σχεδιαζόμενων παράλληλων παρεμβάσεων στις ομαδικές απολύσεις, στην απεργία και στον συνδικαλιστικό νόμο», καθώς και «ποιες επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις σκοπεύουν να εξυπηρετηθούν ή ποιες επενδύσεις με την εγγύηση τριτοκοσμικών όρων εργασίας περιμένουν να γίνουν σε αντάλλαγμα της περαιτέρω μείωσης του επιπέδου προστασίας των εργαζομένων».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Το υπουργείο Εργασίας γνωρίζει πολύ καλά τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ ότι ακόμα και το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις δεν εφαρμόζεται και ότι το κράτος περιορίζεται στον ρόλο απλού θεατή της κλιμακούμενης ανομίας, με συστάσεις στους εργαζόμενους για προσφυγή στα δικαστήρια, όταν επί μήνες μένουν απλήρωτοι και απολύονται χωρίς αποζημίωση».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top