Σπίρτζης για Ελληνικό: Έπρεπε το τίμημα να είναι πολλαπλάσιο!

Πώς δικαιολόγησε το «διαφωνούμε αλλά το κάνουμε» - «Το τσίρκο σε νέα παράσταση» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ

Το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο παραδέχθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στoν Real Fm 97,8 και στην Κάτια Μακρή, αν και δικαιολογήθηκε ότι κάποια πράγματα η κυβέρνηση τα έκανε με... βαριά καρδιά για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση!

«Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάν�� στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στην χώρα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Επρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών πρόσθεσε:

«Εμείς βρήκαμε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα, με συγκεκριμένες προβλέψεις και αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και σ’ αυτό και στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού που βρήκαμε ολοκληρωμένο».

Μάλιστα ο υπουργός Υποδομών εξηγώντας τις βελτιώσεις για τις οποίες έκανε λόγο είπε: «Εχουμε κάποια δισ. ευρώ που θα βάρυναν τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος για βασικές υποδομές που θ�� βαρύνουν τον επενδυτή».

Στο ερώτημα αν το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ είναι χαμηλό ο κ. Σπίρτζης απάντησε:

«Και βέβαια είναι χαμηλό. Μπαίνει θέμα για αυτό; Γιατί δεν ρωτάτε τον εισαγγελέα που κάνει έρευνα γι’αυτό;».

Στην επισήμανση ότι στους ακροατές ακούγεται οξύμωρο το ότι «διαφωνούμε αλλά το κάνουμε» ο υπουργός υποδομών απάντησε: «Να μην ακούγεται οξύμωρο γιατί υπάρχει μία δέσμευση. Και η άλλη λύση θα ήταν να μην προχωρήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε συμφωνήσει. Πώς είναι οξύμωρο; Εμείς είπαμε στον ελληνικό λαό, πεντακάθαρα, ότι δεσμευτήκαμε για αυτά τα πράγματα. Ενέκρινέ το ή απόρριψέ το. Το ενέκρινε. Μέσα στη συμφωνία και μάλιστα είναι γραμμένο καθαρά και τα 14 αεροδρόμια για το Ελληνικό. Διαφωνούμε και με το μοντέλο ιδιωτικοποίησης και με το μοντέλο αξιοποίησης, αυτό που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».


ΠΑΣΟΚ: « Κλαψουρίσματος συνέχεια…»


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ειρωνικά σε ανακοίνωσή του:


«Ο Υπουργός κ. Σπίρτζης - προφανώς με πόνο ψυχής- μας πληροφόρησε σήμερα ότι κατά την άποψή του αποτελεί περίπου «σκάνδαλο» - λόγω του χαμηλού ύψους του οικονομικού ανταλλάγματος- το Μνημόνιο Συνεννόησης για το Ελληνικό, το οποίο όμως αποφάσισε ο κ. Τσίπρας και χαιρέτισε η κ. Γεροβασίλη. Το τσίρκο σε νέα παράσταση…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top