Ερώτηση 53 βουλευτών ΝΔ για αφαίρεση του «Μακεδονικού» από το λογότυπο του ΑΠΕ

Προς τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά

Ερώτηση 53 βουλευτών ΝΔ για αφαίρεση του «Μακεδονικού» από το λογότυπο του  ΑΠΕ

Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Επικρατείας Ν. Παππά και Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, κατέθεσαν σήμερα 53 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για «την πρόθεση - απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) να αλλάξει το λογότυπο του πρακτορείου, αφαιρώντας από αυτό το δεύτερο συνθετικό, δηλαδή το “Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων”».

Στην ερώτηση επισημαίνεται ακόμα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ότι «η αλλαγή του λογότυπου σημαίνει ουσιαστικά αλλαγή της ταυτότητας του Πρακτορείου» και ότι η διαγραφή της φράσης «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», «γεννά εύλογα ερωτηματικά, καθώς η φράση αυτή εμπερικλείει όλη την ιστορία της Β. Ελλάδας και η διαγραφή της προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την ιστορική μνήμη».

Η ΝΔ καταλήγει για το ζήτημα και την ερώτηση των βουλευτών της: «Δεδομένου ότι η απάντηση που δόθηκε στη σχετική καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας από τη Διοίκηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, δεν κρίνεται ικανοποιητική, καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να καταθέσουν στη Βουλή τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Πρακτορείου της 16ης Μαΐου και να απαντήσουν γιατί κρίθηκε αναγκαία και τι εξυπηρετεί η αλλαγή λογότυπου σε αυτήν τη χρονική περίοδο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top