«Δε θα σας κάνω τη χάρη να παραιτηθώ», λέει ο Φίλης – ΧΟΝΤΡΟ άδειασμα από τους συντρόφους του

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα από τις δηλώσεις του υπουργού για το κίνημα «Παραιτηθείτε»

«Δε θα σας κάνω τη χάρη να παραιτηθώ», λέει ο Φίλης – ΧΟΝΤΡΟ άδειασμα από τους συντρόφους του

​Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, μετά από τη χθεσινή του δήλωση ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» που θα διαδηλώσει την Τετάρτη 15 Ιουνίου εναντίον της κυβέρνησης κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία», δήλωσε την Τετάρτη κι έγινε ο κακός χαμός.

Όπως έγραψε νωρίτερα και το star.gr, έντονη ήταν η αντίδρασή της ΝΔ, που με ανακοίνωσή της ζητά την παραίτηση του υπουργού, κατηγορώντας τον ότι ξεπέρασε κάθε όριο και καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη, καθώς με τις δηλώσεις του δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα “Παραιτηθείτε” είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», ήταν η απάντηση του Ν. Φίλη, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να ρίξει τους τόνους.

Πάντως με τις απόψεις του κ. Φίλη φαίνεται ότι δε συμφωνούν ούτε οι… σύντροφοί του στην κυβέρνηση με αρκετά στελέχη να τον «αδειάζουν» μεγαλοπρεπώς.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης στα Παραπολιτικά Fm, ενώ ανάλογη ήταν και η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1, Χ. Μαντά, ο οποίος είπε:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε παρέμβαση σε οποιονδήποτε θέλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να εκφράσει τη διαμαρτυρία του».

Έντονες αντιδράσεις όμως προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ν. Φίλη και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο Φίλης μεγάλωσε στις πλατείες ….να θυμάται τι έλεγε στα ανώνυμα καλέσματα πριν 4 χρόνια», δήλωσε με νόημα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός, ενώ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega:

«Αυτό το πράγμα που κάνει ο Φίλης είναι δείγμα κομματικού αυταρχισμού διότι θεωρεί ένα υπουργός της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντι στον κόσμο που διαδηλώνει. Ο κος Φίλης έχει μια αντισυνταγματική συμπεριφορά βαθιά προσβλητική για το κόσμο. Εμείς έχουμε ζητήσει τη παραίτηση του κ. Φίλη για αυτά που κάνει στη Παιδεία».

«Είναι αδιανόητο αυτοί που διοργάνωναν συγκεντρώσεις 365 μέρες το χρόνο, που έκλειναν τους δρόμους, που κάλυπταν κουκουλοφόρους, να μας λένε πως είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας να ζητούν πολίτες από τον κ. Τσίπρα να πάει από εκεί που ήρθε. Αυτό είναι αδιανόητο. Οι του ΣΥΡΙΖΑ όταν μαζευόντουσαν και φωνάζανε να καεί η Βουλή, ήταν στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας;», αναρωτήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης.

Τι είναι το κίνημα «Παραιτηθείτε»

Το κίνημα #Παραιτηθείτε εμφανίστηκε στο Facebook και δηλώνει ότι είναι μακριά από κόμματα, χρώματα και συνδικάτα, ότι εκφράζει πολίτες του δημοκρατικού τόξου και πως αντιτίθεται στη σημερινή κυβέρνηση, το «εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σημείο αιχμής της δράσης του είναι η συγκέντρωση που διοργανώνει στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου, με το αίτημα να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ως πλαίσιο θέσεων και απόψεων περιγράφεται η αλλαγή πολιτικής, η συνεννόηση χωρίς εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη, η γρήγορη έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια στα πρότυπα της Κύπρου, η δραστική μείωση των φόρων, οι δραστικές περικοπές δαπανών παντού, οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top