Αδειάζει τον Πολάκη ο Ξανθός: Ανεπίτρεπτο το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους

Τόνισε πως πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο – Μπαργιώτας (Ποτάμι): Αν το είχε κάνει ο Πολάκης σε άλλη χώρα θα είχε γίνει σεισμός

Αδειάζει τον Πολάκη ο Ξανθός: Ανεπίτρεπτο το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους

Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στον πολιτικό του υφιστάμενο έκανε ο Ανδρέας Ξανθός.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα σχετικά με το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη που κάπνιζε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας πέταξε το μπαλάκι στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας μιλώντας για ανάγκη αυστηροποίησης του πλαισίου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαργιώτας επεσήμανε πως αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα, θα είχε προκληθεί πολιτικός και επιστημονικός σεισμός, με τον κ. Ξανθό να απαντά: «Δεν έχουμε σκοπό να ψηφίσουμε νέο αντικαπνιστικό νόμο, ωστόσο θα υπάρξει αυστηροποίηση του υπάρχοντος πλαισίου μέσω και της κύρωσης της Ευρωπαϊκής οδηγίας του 2014 για τα καπνικά προϊόντα, αλλά και του πρωτοκόλλου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων».

Μάλιστα, ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα του βουλευτού του Ποταμιού να συζητηθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το θέμα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου αλλά και να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική κατά του καπνίσματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top