Χατζηνικολάου για Αγιά Σοφιά: Ας διαβάσουν τις διεθνείς συνθήκες και ας κόψουν τις ανοησίες

"Δεν είδα καμία αντίδραση από την εκκλησία στο θέμα"

Χατζηνικολάου για Αγιά Σοφιά: Ας διαβάσουν τις διεθνείς συνθήκες και ας κόψουν τις ανοησίες

​Οι προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία αποφάσισε να διαβάζεται το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά την περίοδο του Ραμαζανίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Η Άγκυρα, εκμεταλλευόμενη χλιαρή αντίδραση της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στον ιστορικό ναό της Ορθοδοξίας, ζήτησε και τα ρέστα στο θέμα της Αγιάς -Σοφιάς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση.

«Είναι σαν να πιάστηκε στον ύπνο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με το ζήτημα αυτό», είπε η κυρία Ζαχαρέα, με τον σχολιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Νίκο Χατζηνικολάου να συμπληρώνει πως «σε τόσο σοβαρά ζητήματα που χτυπάνε και στο εθνικό και στο θρησκευτικό μας συναίσθημα θα έπρεπε η πρώτιστη σκέψη του υπουργείου Εξωτερικών να είναι πως θα κινητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη και δεν βλέπω να το κάνει. Δεν γίνεται να το κάνει αυτό εκδίδοντας απλές ανακοινώσεις».

Σύμφωνα με τον εκδότη των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά», «έπρεπε η Ελλάδα να θέσει το ζήτημα αυτό σε υψηλούς τόνους σε όλους τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς- που έχουν αρμοδιότητα ή σχέση με το θέμα- ακόμη και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο γνωστός δημοσιογράφος υπογράμμισε την «απουσία της εκκλησίας». «Η εκκλησία απέχει από τις αντιδράσεις! Δεν είδα καμία αντίδραση από την ελλαδική εκκλησία και αναφέρομαι στην ελλαδική εκκλησία γιατί μπορεί κανείς να καταλάβει ότι το οικουμενικό πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έχει και άλλες δυσκολίες καθώς η έδρα του είναι στην Τουρκία! Θα ανέμενα όμως η ελλαδική εκκλησία να έχει αντιδράσει! Δεν έχω δει ούτε ανακοίνωση, ούτε δήλωση για το θέμα της Αγιά Σοφιάς. Φαίνεται ότι οι κακές θρησκευτικές σχέσεις Αθήνας και Κωνσταντινούπολής -της Αρχιεπισκοπής με το Πατριαρχείο- έχουν βα��ύνει και χάθηκε έτσι μια ιστορική ευκαιρία για την ελλαδική εκκλησία να προσεγγίσει την "μητέρα" εκκλησία της Κωνσταντινούπολής και να εκφράσει το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων», πρόσθεσε ο κύριος Χατζηνικολάου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, που έθεσε θέμα τζαμιού και τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, ο γνωστός δημοσιογράφος είπε πως «η μειονότητα στην Θράκη είναι ... θρησκευτική, ας ξαναδιαβάσουν στην Άγκυρα τις διεθνείς συνθήκες που φέρουν και τις δικές τους υπογραφές και ας κόψουν την ανοησία».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΠΟΛΕΜΟΣ για την Αγιά Σοφιά! Ατελείωτη ΠΡΟΚΛΗΣΗ με την σκληρή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

ΣΟΚ! Ιμάμης διαβάζει το κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία!

Οργή Καμμένου για Ξυδάκη και Αγία Σοφία: Δεν είναι απλά πρόκληση, είναι προσβολή!

Δεν έχει τον θεό του ο Φίλης!Αφού απαγόρευσε τις πριγκίπισσες,δείτε τι είπε για την Αγιά Σοφιά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top