ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ από Σόιμπλε-Εισηγήθηκε στη γερμανική Βουλή την εκταμίευση της δόσης

Προϋπόθεση να ικανοποιήσει η Ελλάδα τα υπολειπόμενα μέτρα

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ από  Σόιμπλε-Εισηγήθηκε στη γερμανική Βουλή την εκταμίευση της δόσης

​Το αίτημα για την έγκριση της αποδέσμευσης της δόσης, ύψους 10,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατέθεσε αργά χθες το βράδυ στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, το αίτημα συνοδεύεται από εννέα συνημμένα έγγραφα, στα οποία περιγράφονται όλες οι σχετικές εξελίξεις, ενώ σημειώνεται πως ο Β. Σόιμπλε εισηγείται την έγκριση της εκταμίευσης, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τα υπολειπόμενα μέτρα.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού θα ασχοληθεί προληπτικά με αυτή την υπόθεση για να αποφε��χθεί η όποια καθυστέρηση, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα δεν χρειάζεται η έγκριση από την Ολομέλεια του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

Τέλος στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζεται ότι αποφάσεις για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα οδηγήσουν στην ελάφρυνση του χρέους δεν υφίστανται τώρα.

«Ουσιαστική ελάφρυνση χρέους θα υπάρξει μόλις το 2018. Αυτό είναι πολύ καθυστερημένο και πολύ ασαφές για να δοθεί στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται περισσότερο: σταθερότητα», δήλωσε ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top