Κουτσούμπας: «Φανταστείτε να ψαλλόταν το Χριστός Ανέστη στο Μπλε Τζαμί»

«Η τουρκική αστική τάξη δε σέβεται τη πολιτιστική κληρονομιά»

Κουτσούμπας: «Φανταστείτε να ψαλλόταν το Χριστός Ανέστη στο Μπλε Τζαμί»

​Για έλλειψη σεβασμού στην πολιτιστική κληρονομιά έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, η Αγιά Σοφιά είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προκαλεί δέος στον επισκέπτη με το κάλλος και την ιστορική φόρτισή του.

«Δεν σέβεται η τουρκική αστική τάξη αυτή την κληρονομιά, ούτε τους ανθρώπους που σκέπτονται διαφορετικά ή πιστεύουν σε κάτι άλλο. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η έξαρση του ρατσισμού και του εθνικισμού από κάποιους πουπαίζουν παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού», είπε και πρόσθεσε:

«Φαντασθείτε να έλεγε κάποιος το ''Χριστός Ανέστη'' στο Μπλε Τζαμί, τι θα έλεγε τότε η τουρκική αστική τάξη και οι φίλοι της στην κυβέρνηση»;

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η συζήτηση αυτή είναι αποπροσανατολιστική για να μην καταλάβει ο λαός αυτά που έρχονται το φθινόπωρο.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, τόνισε ότι συνιστά αλλαγή του πολιτικού συστήματος και μια τέτοια πρόσθεσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε υπερεξουσίες σε ένα πρόσωπο.

«Θα είναι επίφαση δημοκρατίας που είναι δημοκρατία για τους λίγους, αυτούς που κατέχουν την πραγματική εξουσία», είπε.

Τέλος, επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για την καθιέρωση της άδολης απλής αναλογικής, ενώ για το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα, είπε πως είναι μια κοροϊδία και υποκρισία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top