Προωθήθηκε στα κοινοβούλια για έγκριση η εκταμίευση της ελληνικής δόσης

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου - Πρώτη ανάρτηση: 08/06/2016, 00:29

​Το Euro Working Group έστειλε την έγκριση της εκταμίευσης της ελληνικής δόσης στα κοινοβούλια προς έγκριση, ακόμα και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία προαπαιτούμενα, σε πλήρη συμφωνία με τις ελληνικές αρχές πως θα εκπληρωθούν σύντομα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.
Συγκεκριμένα, όπως ήδη σας ενημερώσαμε, ακόμα και αν χαθεί το EWG του Ελσίνκι την Πέμπτη, η Ελλάδα έχει χρόνο να εκπληρώσει τις τελευταίες διοικητικές λεπτομέρειες μέχρι και τη στιγμή που θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, για να εγκρίνει την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις.
Η διαδικασία στη γερμανική Βουλή είναι η πρώτη από τις πέντε κοινοβουλευτικές διαδικασίες που απαιτούνται πριν ο ESM εκταμιεύσει τα χρήματα προς την Ελλάδα. Ακόμη τέσσερα κοινοβούλια κρατών- μελών, αυτά της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, της Σλοβακίας και της Ισπανίας πρέπει επίσης να συνεδριάσουν, ενώ άλλες κυβερνήσεις ακολουθούν και αυτές τις δικές τους διαδικασίες.
Η απόφαση να δοθεί χρόνος ως και τη στιγμή της γερμανικής συνεδρίασης, πάρθηκε αφού διαπιστώθηκε συναντίληψη και κατανόηση για το διοικητικό χρόνο που απαιτείται για τo κλείσιμο των τελευταίων μικρολεπτομερειών που έχουν σχέση με τα ελληνικά προαπαιτούμενα, κατά τη διάρκεια του χθεσινού euro working group, το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. Την Τρίτη, το EWG συνεδρίασε και πάλι τηλεφωνικά και καταγράφηκε η σχετική πρόοδος.
Για πρόοδο ά��λωστε έκανε λόγο και η Άννικα Μπράιτχαρτ, ενημερώνοντας και επισήμως τον Τύπο στις Βρυξέλλες.
Αν μη τι άλλο, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται στις Βρυξέλ��ες την Πέμπτη για συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει το Brussels Economic Forum.
Tο συνέδριο θα ανοίξει με τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή της DGECFIN Μάρκο Μπούτι και θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις των, Πιέρ Μοσκοβισί, Γιέρκι Κατάινεν, Βένρερ Χόγιερ (ΕΤΕπ), Χάρη Γεωργιάδη (Υπ.Οικ. Κύπρου), Κλάους Ρέγκλιγκ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Μάαρτεν Φερβέη (SSRS - task force), Ρομπέρτο Γκαουλτίερι (πρόεδρος ECON - EK) και του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top