Παυλόπουλος από τη Θήβα: Να μην επαναπαυόμαστε στις «δάφνες» των προγόνων μας

«Να χτίσουμε το δικό μας μέλλον» ανέφερε στα εγκαίνια του νέο αρχαιολογικού μουσείου της πόλης

Παυλόπουλος από τη Θήβα: Να μην επαναπαυόμαστε στις «δάφνες» των προγόνων μας
«Δεν έχουμε το δικαίωμα να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του μεγαλείου των προγόνων μας, αλλά οφείλουμε να χτίσουμε το δικό μας μέλλον με βάση και στάθμη την δική τους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινιάζοντας σήμερα το βράδυ το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο των Θηβών.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μουσείο ως «εμβληματικό» σημειώνοντας πως «εκτός από την τεράστια αρχαιολογική του αξία, θα λειτουργεί, για όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες αλλά και για τις γενιές που έπονται, και ως τηλαυγής δείκτης πορείας. Μιας πορείας χρέους».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις 18 ενότητες στις οποίες εντάσσονται τα εκθέματα του Μουσείου προσδιορίζοντας με σαφήνεια «την αρχαιολογική τους αξία και συγχρόνως την ανεκτίμητη για το έθνος των Ελλήνων πολιτισμική κληρονομιά» και επικέντρωσε τις αναφορές του στον «Θηβαϊκό κύκλο».
Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας κατά την διάρκεια των σημερινών εγκαινίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά επίσης στον Θηβαϊκό κύκλο και τον τρόπο με τον οποίο εμπνέει τους μεγάλους συγγραφείς, ενώ τόνισε ότι κάθε μουσείο έχει ένα διπλό ρόλο. Το χαρακτήρισε «μία υποχρέωση στην ανάδειξη αυτών που παραλάβαμε αλλά και σε μία προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε για να ανταποκριθούμε στο μέλλον».
Ο Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στον χαιρετισμό το�� αναφέρθηκε στην προσπάθεια να μείνει ψηλά «ο ήλιος του πολιτισμού στην Ελλάδα της κρίσης».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top