Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε σταθερή φορολογική πολιτική για επενδύσεις στον τουρισμό

«Προβλήματα όπως το προσφυγικό υποβάθμισαν την εικόνα της χώρας» δήλωσε στη συνάντηση με τον ΣΕΤΕ

«Χρειαζόμαστε μία σταθερή φορολογική πολιτική με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, ένα σαφές πλαίσιο χρήσεων γης και ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των επενδύσεων στον τουρισμό έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να μπορέσει ο τουρισμός να αξιοποιήσει πλήρως το αναπτυξιακό του δυναμικό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΤΕ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το 2016 θα είναι μία ικανοποιητική χρονιά, επεσήμανε όμως ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα αν, όπως είπε, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ήταν καλύτερη από αυτή που δυστυχώς είδαν οι ξένοι επισκέπτες τους τελευταίους μήνες.
«Προβλήματα όπως το προσφυγικό υποβάθμισαν την εικόνα της χώρας και είχαν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η πολιτική υπερφορολόγησης που ακολούθησε η κυβ��ρνηση είχε σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του τουριστικού κλάδου.
«Και η άμεση επίπτωση αυτής της πολιτικής είναι ότι σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ χαμηλούς ρυθμούς επένδυσης στον τουρισμό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα» τόνισε.
Ανδρεάδης: Ο τουρισμός μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της οικονομίας
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε:
«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα σαν Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις εξ��λίξεις στον τουρισμό για μία χρονιά η οποία εξελίσσετε με θετικά στοιχεία, αλλά και με προβλήματα. Να δούμε, επίσης, το μεγάλο θέμα της υπερφορολόγησης που ταλανίζει πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρισμός, όπως το προσφυγικό, αλλά και τους εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι είναι σημαντικοί. Και να δούμε, βέβαια, και την επόμενη μέρα των επενδύσεων, της ανάπτυξης.
Ο τουρισμός μπορεί να είναι η “ατμομηχανή” που θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται ένας λειτουργικός επενδυτικός νόμος και μια ειδική διαχείριση στο θέμα των επενδύσεων.
Ελπίζω, ο Πρόεδρος, να μπορέσει να βοηθήσει όσο γίνεται παραπάνω στον τουρισμό που είναι μία μεγάλη ελπίδα για τη χώρα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top