Ζωή στο Βερολίνο: Νεοφιλελεύθερος ο Τσίπρας, να μην τον καλύπτει η ευρωπαϊκή Αριστερά

Σειρά επαφών της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στη Γερμανία

Ικανοποιημένη από τις συναντήσεις και τις επαφές της στο Βερολίνο, το οποίο επισκέφθηκε (3 ως 5 Ιουνίου) προσκεκλημένη του Ιδρύματος Rosa Luxemburg και της ελληνικής κοινότητας, επέστρεψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, στην εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας, συζήτησε με εκπροσώπους όλων των γενεών των Ελλήνων μεταναστών, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους μί��ησε για την Πλεύση Ελευθερίας, ως «φορέα απελευθέρωσης του λαού και της χώρας από τον ζυγό των Μνημονίων».
Συνάντησε, επίσης, εκπροσώπους γερμανικών συνδικάτων αλλά και ακτιβιστές κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.
Μιλώντας στο τριήμερο συνέδριο του Ιδρύματος Rosa Luxemburg με τίτλο "Τι είναι αριστερό στην Ευρώπη;", η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Plan B, αλλά και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς την «νεοφιλελεύθερη, την οποία η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν πρέπει να καλύπτει πολιτικά».
Την Κυριακή, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, που μεταδόθηκε στη μεγάλη συγκέντρωσ�� στο Παρίσι για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ζαν Λικ Μελανσόν για την προεδρία της Γαλλίας, δήλωνε την πολιτική της στήριξη στην υποψηφιότητα του Μελανσόν και τον ευχαριστούσε για όσα έχει κάνει για την Ελλάδα και, ιδιαιτέρως, για τη σθεναρή υπεράσπιση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top