Ραγδαία εξέλιξη:ΡΟΥΚΕΤΑ Γεροβασίλη για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!Τα πάνω-κάτω από τη συνταγματική αναθεώρηση

«Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο θα είναι στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής»

Σε δημόσιο διάλογο θα θέσει η κυβέρνηση τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την Όλγα Γεροβασίλη να μην αποκλείει ακόμη και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση!

«Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της για την α��αθεώρηση του Συντάγματος, στις 25 Ιουλίου, επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος στην ενημέρωση των συντακτών.

Όπως τόνισε η ίδια «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει και στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία ο διάλογος και να γίνει σε έκταση και βάθος».

Η ίδια, έκανε λόγο για ριζικές αλλαγές, σημειώνοντας πως «θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με δεδομένο ότι απαιτούνται ευρείες συναινέσεις για αυτές τις αλλαγές».

«Στόχος μας είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνία» είπε η κα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα σενάρια για την εκλογή ��ου Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, λέγοντας πως είναι μία πρόταση από τις πολλές που υπάρχουν και μπορεί να γίνει δεκτή ή μπορεί και όχι.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, πάντως, η κα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής.

«Ανύπαρκτο το θέμα με τον 13ο και 14ο μισθό»
Αναφερόμενη, εξάλλου, στα εργασιακά η κα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «ανύπαρκτο το θέμα με τον 13ο και τον 14ο μισθό», ενώ έκανε λόγο για δημιουργία εκ του μηδενός κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων και εναντίον της κυβέρνησης.
Η ίδια, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει απορρίψει σε συνεργασία με τους θεσμούς τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αντί να υπερασπίζεται τα προαναφερθέντα που δεν απειλούνται από κανέναν, να πάρει θέση για τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».
«Θα τα καταφέρουμε, όπως καταφέραμε να αποτρέψουμε και την υλοποίηση άλλων δεσμεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στους δανειστές, όπως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις» τόνισε η κα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε πως δεν υπάρχει σύνδεση των εργασιακών στην Ελλάδα με τα εργασιακά στην Γαλλία.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης έχουν ήδη διευθετηθεί, ενώ για το Ελληνικό είπε πως ��ναμένονται οι υπογραφές εντός της ημέρας. Όπως εξήγησε, επιδίωξη των διαπραγματεύσεων αυτών είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον όπως:
• Η αύξηση των επενδύσεων με δημόσιο όφελος από πλευράς του αναδόχου.
• Το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων αυτών.
• Η αύξηση της προβλεπόμενης έκτασης πρασίνου, με αντίστοιχη μείωση της δόμησης.
• Η ανοιχτή σύνδεση του χώρου με τον οικιστικό ιστό, και άλλες, τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στο μνημόνιο κατανόησης θα καταγραφούν οι αλλαγές που έχουν προκύψει, στην πορεία για την υπογραφή της τελικής σύμβασης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top