Οργή Καμμένου για Ξυδάκη και Αγία Σοφία: Δεν είναι απλά πρόκληση, είναι προσβολή!

«Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Τουρκία»

Οργή Καμμένου για Ξυδάκη και Αγία Σοφία: Δεν είναι απλά πρόκληση, είναι προσβολή!

Την οργή του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου προκάλεσαν οι δηλώσεις-έκπληξη για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία.

«Χθες, για πρώτη φορά μετά το 1934, ύστερα από 82 χρόνια, διαβάστηκε μέσα στην Αγιά Σοφιά η πρωινή προσευχή από το Κοράνι κατά τη πρώτη μέρα του Ραμαζανιού. Το παρών μάλιστα έδωσε και ο ΓΓ Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για το εν λόγω σκηνικό. Η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού ο οποίος δεν θεωρεί έλλειψη σεβασμού να διαβάζεται το Κοράνι μέ��α στην Αγιά Σοφία. Πρόκειται για προκλητική συμπεριφορά η οποία θίγει και προσβάλλει τον ελληνικό λαό δεδομένου πως η Αγιά Σοφία συνεχίζει να αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Χριστιανικής Πίστης» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο ίδιος, μάλιστα είπε ότι η Τουρκία είναι ανάξια εμπιστοσύνης και δεν έχει θέση στην Ευρώπη: «Οι προκλήσεις και εμμονές της Τουρκίας καθιστούν σαφές ότι ουδεμία εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στη χώρα όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού ενώ η επιθυμία της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οικοδόμημα χτισμένο πάνω στην αλληλεγγύη και το σεβασμό των κρατών μελών, κρίνεται αναμφίβολα ουτοπική».

Δείτε ακόμη:

Στην Ευρωβουλή το θέμα της Αγίας Σοφίας: Θα κοιτάει αμέτοχη η Ευρώπη;

ΣΟΚ! Ιμάμης διαβάζει το κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top