Κάνουν… φέτες Τσίπρα και Αποστόλου για τη φέτα οι κτηνοτρόφοι: Πουλήσατε την ψυχή μας

Ζητούν την παραίτηση του υπουργού: Ή ασκείς βέτο ή παίρνεις την άγουσα

Κάνουν… φέτες Τσίπρα και Αποστόλου για τη φέτα οι κτηνοτρόφοι: Πουλήσατε την ψυχή μας

Σκληρή επίθεση στον Βαγγέλη Αποστόλου αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν οι κτηνοτρόφοι με αφορμή τη συμφωνία ΕΕ-Νοτίου Αφρικής που δίνει το δικαίωμα στη νοτιοαφρικάνικη χώρα να παρασκευάζει τυρί με την ονομασία «φέτα Ν. Αφρικής».

«Η φέτα είναι ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ταυτότητα και η συνείδησή μας. Δεν πουλιέται. Δεν παραχωρείται. Ή ασκείς βέτο ή παίρνεις την άγουσ��. Και εάν σε κρατήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, θα είσαι έκπτωτος και αναξιόπιστος στη συνείδησή μας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό τόσο για το ζήτημα αυτό όσο και άλλα ζητήματα του κλάδου τους, ενώ καταγγέλλουν πως έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και εβδομάδες «αλλά αποφεύγει το διάλογο».

Εξάλλου, οι κτηνοτρόφοι χαιρετίζουν τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την ελληνικότητα της φέτας, καλώντας και τον ίδιο να πιέσει για την άσκηση του βέτο.

Παράλληλα, η ΠΕΚ καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τον κόσμο της κτηνοτροφίας, αλλά και όλους τους Έλληνες προκειμένου «να αντιδράσουν δυναμικά στο θέμα της φέτας. Γιατί η φέτα είναι η ψυχή μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top