Μοσκοβισί: Πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές για να πάρει τη δόση η Ελλάδα

Αισιόδοξος ότι θα εκταμιευτούν τα 7,5 δις ευρώ τον Ιούνιο

Αισιόδοξος ότι η δόση των 7,5 δις θα εκταμιευτεί στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο, αρκεί όπως είπε, η Αθήνα να κάνει όλες τις αλλαγές που απαιτούνται, εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται, αλλά... δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο κ.Μοσκοβισί εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι «η Αθήνα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει για να οριστικοποιήσει τα λιγοστά θέματα, τα οποία είναι ακόμη ανοιχτά».

Πρόσθεσε επίσης ότι η εκταμίευση της δόσης μπορεί να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και να γίνει εντός του μήνα Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε πως ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων.

Δείτε επίσης:

Ολοκληρώθηκε το euroworking group, εισπράττουμε τη δόση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top