Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης με ανατροπές στα εργασιακά

Στο πακέτο της δεύτερης αξιολόγησης και οι ομαδικές απολύσεις

Καυτός Σεπτέμβριος περιμένει κυβέρνηση και εργαζόμενους. Το πακέτο της δεύτερης αξιολόγησης περιλαμβάνει μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά, όπως απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και νέο νόμο για τις απεργίες.

Πληροφορίες θέλουν τους δανειστές να θέτουν και θέμα κατάργησης των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα, με την κυβέρνηση πάντως και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να το διαψεύδουν.

Το επίσημο μενού της δεύτερης αξιολόγησης περιλαμβάνει πάντως στο μέτωπο των εργασιακών:

-Την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με την κατάργηση του μηνιαίου ορίου αλλά και του δικαιώματος βέτο από το υπουργείο Εργασίας

-Την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου για να προβλέπει την προκήρυξη απεργιών μόνο με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των εργαζόμενων

-Την επαναφορά του δικαιώματος ανταπεργίας των εργοδοτών (το λεγόμενο lock out) και

-Την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που θέλει η κυβέρνηση.

«Απέναντι σε αυτά προφανώς και θα αντιδράσουμε. Τη μεγάλη ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, αλλά μην μας λέει ότι θα μας προστατεύσει, όπως προστάτευσε το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Στο πακέτο της δεύτερης αξιολόγησης, εκτός από τα εργασιακά, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στο Δημόσιο, όπως:

-Η αξιολόγηση δομών και προσώπων

- Η μείωση των μη μισθολογικού κόστους, όπως είναι η κρατική δαπάνη για επιδόματα, σεμινάρια, ακόμη και κατασκηνώσεις.

Στο τραπέζι θα πέσουν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που ζητάει ο ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, δηλαδή οι λεγόμενες εργαλειοθήκες του οργανισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top