Μήνυση από Λαφαζάνη και ΛΑΕ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το χαρακτήρισαν σαν «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία»

Μήνυση κατέθεσαν σήμερα ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών (Ποινικής Δίωξης), Ευγενίας Αυλίδου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής.
Η μήνυση όπως δήλωσαν αφορά «το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία», όπως το χαρακτήρισαν, των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ιδίως της πρόσφατης τρίτης ανακεφαλαιοποίησης τους.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει προσωπικά στην εισαγγελέα Ε. Αυλίδου το περιεχόμενο της μήνυσης και να της τονίσει επιγραμματικά την σημασία αλλά και τη βασιμότητα και την τεκμηρίωση των στοιχείων της, ζητώντας την όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική διερεύνηση της.
Η μήνυση της ηγεσίας της ΛΑΕ στρέφεται κατ' αρχήν ενάντια στις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, στις διοικήσεις των Τραπεζών, τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα αναδείξει η ανάκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top